Radviliškyje pareigūnai demaskavo jaunus ilgapirščius, apvogusius net keturis senolius

Radviliškyje buvo įvykdytos keturios atvirosios vagystės. Nuo užpuolikų nukentėjo 3 garbaus amžiaus moterys ir vienas vyras.

Pareigūnams įkliuvo vagišiai, apšvarinę keturis senolius.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Pareigūnams įkliuvo vagišiai, apšvarinę keturis senolius.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Mar 21, 2023, 10:45 AM, atnaujinta Mar 21, 2023, 10:54 AM

Kaip praneša Šiaulių apskrities VOK, Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai senolių skriaudikus demaskavo ir dėl įvykdytų nusikalstamų veikų jiems pareiškė įtarimus.

Pirmadienio, kovo 6-osios, vidurdienį į Radviliškio rajono policijos komisariatą kreipėsi 89 metų moteris, kuri buvo užpulta A. Povyliaus gatvėje esančio daugiabučio namo laiptinėje. Nepažįstamas vaikinas iš jos rankų išplėšė rankinę. Kartu su rankine senolė neteko 10 eurų ir pensininko pažymėjimo.

Tos pačios dienos vakare policijos pareigūnai ir vėl sulaukė pranešimo apie apvogtą garbaus amžiaus radviliškietį. Vasario 16-osios gatve ėjęs 83 metų vyras neteko savo krepšio su pirkiniais.

Įvykio liudytoju tapo netoli įvykio vietos automobilyje sėdėjęs vyras.

Kadangi apie 21 val. praeivių gatvėje nebūna daug, jis žvilgsniu palydėjo į jo akiratį patekusį krepšiu nešiną senolį, kuris nužingsniavo gatve ir pasuko už vieno pastato. Netrukus automobilyje sėdinčio vyro ausį pasiekė iš už namo atsklindantis alasas, o po to jis pamatė iš už namo išnyrančius kelis jaunuolius, kurių vienas nešėsi krepšį, labai panašų į turėtą senolio.

Vaikinai dėjo į kojas link miesto centro.

Automobilyje sėdėjęs vyras vieną jų spėjo nufotografuoti. Ir ta nuotrauka tapo labai svarbia, ieškant senjoro užpuolikų.

Jų asmenybės buvo nustatytos jau tą patį vakarą.

Įtarimai dėl vagystės pareikšti dviem 15-mečiams, kurių vienas jau praėjusiais metais buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl turto prievartavimo iš dviejų nepilnamečių.

Po pastarojo įvykio visą savaitę pranešimų apie gatvėje užpultus žmones nebuvo, o štai kovo 10-osios vakarą pareigūnai ir vėl sulaukė dviejų pranešimų apie užpultas ir apvogtas moteris. Viena jų neteko rankinės su 20-čia eurų, mobiliuoju telefonu ir įvairiais dokumentais, iš kitos rankų buvo išplėšta rankinė, kurioje buvo mobilusis telefonas, akiniai, skėtis ir pirkinių maišeliai.

Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai, išsiaiškinę, kad tai ne minėtų tėvų priežiūroje paliktų 15-mečių darbas, ėmėsi kruopštaus miesto vaizdo kamerų peržiūros. Po jos įtarimas krito ant vieno jaunuolio, tačiau jo asmenybė buvo nežinoma. Tačiau, kai vieną dieną pareigūnai tą patį vaikiną išvydo einantį gatve, abejonių, kad čia tas pats įtariamasis, neliko.

19-metis vaikinas buvo sulaikytas ir kovo 17 d. jam pareikšti įtarimai dėl trijų apvogtų moterų. Jas apvogęs radviliškietis pasisavindavo tik pinigus ir mobiliuosius telefonus, kuriuos paskui parduodavo, o rankines su jose buvusiais kitais daiktais išmesdavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.