Bandymas užsidirbti prekiaujant neteisėtai įsigytais psichotropiniais vaistais šiaulietei baigėsi liūdnai

Iš prekybos neteisėtai įsigytais psichotropiniais vaistais pasipelnyti sumaniusi šiaulietė 28 metų Karolina Remeikaitė atsidūrė teisiamųjų suole.

 Klastodama receptus šiaulietė įsigijo per tūkstantį psichotropinių vaistų tablečių.<br> J.Butkutės asociatyvi nuotrauka
 Klastodama receptus šiaulietė įsigijo per tūkstantį psichotropinių vaistų tablečių.<br> J.Butkutės asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2023, 2:36 PM

Kartu su vaistų receptų, spaudo klastojimu bei neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu psichotropinių vaistų, turint tikslą juos platinti apkaltinta K.Remeikaite prieš teismą stojo ir psichotropinių vaistų iš jos įsigijusios Pakruojo rajono gyventojos: 32 metų Auksida Šumskytė ir 43 metų Jolanta Kazlauskienė.

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas K.Remeikaitei skyrė dvejų metų laisvės apribojimo bausmę. Be to, nuteistoji privalės 80 valandų nemokamai išdirbti sveikatos apsaugos ar globos įstaigose, kurios rūpinasi neįgaliais ar socialiai pažeidžiamais asmenimis bei į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą sumokėti 837 eurus, kuriuos ji gavo pardavinėdama neteisėtai įsigytus vaistus.

J.Kazlauskienei teismas skyrė vienerių metų laisvės apribojimo bausmę, o A.Šumskytę nuo baudžiamosios atsakomybės atleido pagal laidavimą.

Į teisėsaugos akiratį K.Remeikaitė pateko, kai vaistinėje pateikusi suklastotą receptą bandė įsigyti psichotropinių vaistų. Šis receptas vaistininkams sukėlė įtarimų ir jie kreipėsi į policiją.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai nustatė, kad ši jauna šiaulietė 2019–2020 metais suklastojo 38 receptus ir neteisėtai įgijo 1 tūkstantį 200 tablečių vaistų su bromazepamo, alprozolamo, lorazepamo ir klonezepamo psichrotropinėmis medžiagomis.

Dalį šių vaistų – 780 tablečių – K.Rmeikaitė pardavė dviems, internete receptinių vaistų ieškojusioms moterims už didesnę nei rinkos kainą.

Klastodama receptus, kurių blankų ji įsigijo iš pažįstamo asmens, šiaulietė juose įrašydavo pažįstamų ir išgalvotų asmenų vardus, pavardes, gimimo duomenis, tariamai skirtą gydymą medikamentais bei patvirtindavo juos suklastotu gydytojo parašu ir antspaudu.

Prieš teismą stojusi K.Remeikaitė kalta prisipažino, tačiau tvirtino, kad neteisėtai pirkdama ir platindama psichotropinius vaistus ji praturtėti nesiekė.

Moteris sakė, kad psichotropinių vaistų reikėjo jos močiutei, o šeimos gydytojos skiriamų vaistų nepakakdavo. Tuomet kilo mintis šių vaistų įsigyti klastojant receptus.

Šiaulietė tvirtino, kad platinti psichotropinius vaistus ji ėmė norėdama padėti žmonėms, kurie jų ieškojo internetu.

Internete susirastai A.Šumskytei vaistus K.Remeikaitė siųsdavo paštu.

J.Kazlauskienė vaistų iš K.Remeikaitės įsigijo ne sau, o dabar jau mirusiai pažįstamai. Tokią paslauga artimam žmogui padariusi moteris neišvengė teisiamųjų suolo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.