Migrantus nelegaliai gabenęs tadžikas atsipirko pusmečiu už grotų, turės dar šiek tiek susimokėti

Vilniaus apygardos teismas 27 metų Tadžikistano Respublikos pilietį S.K. pripažino kaltu dėl neteisėtų migrantų gabenimo Lietuvos Respublikos teritorijoje. Teismas jam skyrė galutinę 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

 Nelegalus migrantų gabenimas per Lietuvą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Nelegalus migrantų gabenimas per Lietuvą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Mar 30, 2023, 1:53 PM, atnaujinta Mar 30, 2023, 2:00 PM

Įvertinus tai, kad S.K. nuo pat jo sulaikymo 2022 m. rugsėjo mėn. pabaigoje buvo suimtas, laikoma, kad laisvės atėmimo bausmę jis jau atliko.

Teismo sprendimu, į Lietuvos valstybės biudžetą S.K. turės sumokėti 4 410 eurų – konfiskuotino automobilio vertę atitinkančią pinigų sumą (4 160 eurų) bei kaip atlygį už neteisėtų migrangų gabenimą gautus 250 eurų.

Bylos duomenimis, Lietuvoje tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis bei kartais pavėžėjimo paslaugas teikiantis Tadžikistano pilietis praėjusių metų rugsėjo pabaigoje sulaukė iškvietimo per vieną pavėžėjimo programėlę. Jam pavėžėjimo paslaugoms teikti išsinuomotu automobiliu nuvykus į nurodytą vietą Ignalinos rajone, į automobilį įlipo 4 asmenys ir paprašė nuvežti į Vilnių.

Tyrimo duomenimis, S.K. žinojo, kad gabena 4 nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvoje neturinčius ir neteisėtai valstybės sieną perėjusius užsieniečius, už tai jis gavo 250 eurų atlygį.

Vilniuje, netoli stoties, S.K. automobilį sustabdė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, turėję išankstinės informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenami neteisėti migrantai. Pasieniečiai sulaikė ir automobilio vairuotoją, ir keturis keleivius, kurie prisistatė Tadžikistano piliečiais, tačiau neturėjo jų tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Teismas konstatavo, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, įrodančių S.K. kaltę dėl neteisėtų migrantų gabenimo.

Šis pirmosios instancijos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.