Kongietė ir egiptietis į ES bandė patekti su leidimų gyventi klastotėmis

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė į Lietuvą iš Baltarusijos vykusius kongietę bei egiptietį, kurie pateikė, įtariama, suklastotus leidimus gyventi Belgijoje ir Ispanijoje.

 Klastotė.<br> VSAT nuotr.
 Klastotė.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Apr 24, 2023, 10:30 PM, atnaujinta Apr 24, 2023, 10:32 PM

Apie vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą važiavusio maršrutinio autobuso Minskas-Vilnius keleivių dokumentus.

22-ejų Kongo Demokratinės Respublikos pilietė pasieniečiams pateikė įtartiną dokumentą. Padvarionių užkardos pareigūnai nustatė, kad šis leidimas gyventi Belgijoje, įtariama, yra visiška klastotė.

Kitas šio autobuso keleivis, 33-ejų Egipto pilietis, taip pat pateikė pasieniečiams įtarimų sukėlusį dokumentą. Paaiškėjo, kad užsienietis turėjo, įtariama, suklastotą leidimą gyventi Ispanijoje.

Dažniausiai tokias klastotes naudoti bando tie užsieniečiai, kuriems atvykti į ES reikia vizų. Turint leidimą gyventi vienoje iš ES šalių, vizos nereiktų.

Pasieniečiai abu asmenis išlaipino iš autobuso, kuris vėliau tęsė kelionę nustatytu maršrutu.

Padvarionių užkardos pareigūnai kongietei ir egiptiečiui surašė atsisakymus leisti atvykti į Lietuvą ir paėmė suklastotus dokumentus. Abu užsieniečiai turėjo grįžti atgal į Baltarusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.