Teismui perduota byla dėl disponavimo narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė bylą, kurioje 3 kauniečiai kaltinami neteisėtu disponavimu narkotinėmis arba psichotropinėmis medžiagomis, vienas iš jų kaltinamas ir dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Apr 25, 2023, 2:14 PM, atnaujinta Apr 25, 2023, 2:18 PM

Remiantis surinktais duomenimis, praeityje 9 kartus teistas kaunietis A.S. kaltinamas tuo, jog turėdamas tikslą platinti psichotropines medžiagas, praėjusių metų gruodžio 2 d. neteisėtai įgijo 14 tablečių su psichotropine medžiaga – MDMA. Kaltinamasis A.S., įtariama, vieną iš tablečių tą pačią dieną pardavė, o kitas tabletes pasiliko, kol jas rado ir paėmė policijos pareigūnai.

Kitas bylos kaltinamasis kaunietis T.G. kaltinamas tuo, jog turėdamas tikslą platinti, 2022 m. gruodžio 2 d. neteisėtai įgijo įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Kaip įtariama, jis galėjo įgyti 3 paketėlius su kanapių derva, kurių masė yra apie 81 g, lankstinuką su psichotropine medžiaga – haliucinogeniais grybais, 48 tabletes su psichotropinėmis medžiagomis, maišelį su 6-iais psichotropiniais guminukais ir beveik 7 g kokaino.

Visas šias narkotines medžiagas kratos metu T.G. namuose rado ir paėmė policijos pareigūnai.

T.G. taip pat kaltinamas, jog tą pačią dieną (2022 m. gruodžio 2 d.), turėdamas tikslą platinti, neteisėtai įgijo dar 9 paketėlius su kanapėmis, kurių masė beveik 18 g, taip pat 5 paketėlius su kanapių derva, kurių masė yra daugiau nei 9 g ir 21 tabletę su psichotropinėmis medžiagomis.

Manoma, kad T.G., ketindamas šias medžiagas parduoti, jas gabeno paslėpęs savo rūbuose, vėliau įsėdo į kito bylos kaltinamojo – D.Z. – automobilį, o pastebėjęs policijos pareigūnus, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, visas narkotines bei psichotropines medžiagas išmėtė automobilio salone.

D.Z. kaltinamas, jog 2022 m. lapkričio mėnesį, neteisėtai, turėdamas tikslą platinti, galimai įgijo apie 24 g narkotinių medžiagų – kanapių ir šias narkotines medžiagas laikė savo gyvenamojoje vietoje. Taip pat, įtariama, kad D.Z., 2022 m. gruodžio 2 d. turėdamas tikslą platinti, įgijo dvylika folijos paketėlių su narkotine medžiaga – kanapėmis, kurių masė yra beveik 19 g ir šias narkotines medžiagas laikė savo naudojamame automobilyje kol šias medžiagas kratos metu rado ir paėmė policijos pareigūnai.

D.Z. taip pat kaltinamas dėl neteisėto šovinių laikymo. Bylos duomenimis, D.Z. buvo įgijęs tris 9 mm kalibro šovinius ir juos neteisėtai laikė savo namuose.

Visiems trims asmenims pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, D.Z. kaltinimai pareikšti ir dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis.

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.