Suklastotą pažymėjimą pasieniečiams pateikęs Baltarusijos pilietis atsidūrė areštinėje

Medininkų pasienio kontrolės punkte (PKP) pasieniečiai sulaikė automobilį „BMW X Reihe“ vairavusį Baltarusijos pilietį, kuris pateikė, įtariama, suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

Klastotė.<br> VSAT nuotr.
Klastotė.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Apr 27, 2023, 7:15 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), trečiadienį vėlai vakare VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų PKP tikrino iš Lietuvos išvykstančio 45-erių Baltarusijos piliečio, automobilio BMW X Reihe vairuotojo, dokumentus.

Lietuvoje registruotą 2009 m. laidos transporto priemonę vairavęs užsienietis pasieniečiams pateikė neva Baltarusijoje jo vardu išduotą vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai iškart suabejojo, ar jis tikras. Ištyrus dokumentą nustatyta, kad tai gali būti klastotė.

Po apklausos VSAT pareigūnai Baltarusijos pilietį uždarė į areštinę, o dokumentą konfiskavo. Automobilis bus perduotas kitam asmeniui, turinčiam teisę vairuoti.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą užsieniečiui gali tekti atlikti arešto bausmę arba prarasti laisvę iki 4 metų.

Be to, Padvarionių pasieniečiai pažeidėjui už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės skyrė 370 eurų administracinę baudą ir atėmė teisę vairuoti dar pusmečiui.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.