„Narkotikų tarnyba“ kaliniams tapę broliai šeduviškiai įklimpo giliai: sukurpė gudrų planą

Bandymai aprūpinti kvaišalais įkalinimo įstaigose bausmę atliekančius nuteistuosius įklampino šeduvius brolius 32 metų Žygimantą ir 18 metų Nojų Juozapaičius. Teismas abiem skyrė griežtas įkalinimo bausmes.

Švyturėliai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Švyturėliai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Švyturėliai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Švyturėliai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Švyturėliai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Švyturėliai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 8:43 PM

Anksčiau keturis kartus už viešosios tvarkos pažeidimus, smurtą, vengimą atlikti bausmę jau teistas Ž.Juozapaitis įkalintas 10 metų ir 6 mėnesiams. Radviliškio teisėja Deimantė Andrulytė šį teisiamąjį pripažino kaltu dėl visų keturių inkriminuotų nusikalstamos veikos epizodų.

Jaunėlis brolis N.Juozapaitis buvo teisiamas dėl vienos nusikalstamos veikos ir kaltės bandė kratytis. Bandymas nebuvo sėkmingas – anksčiau už viešosios tvarkos pažeidimą, smurtą jau teistam vaikinui šįsyk skirtas 5 metų ir 6 mėnesių įkalinimas.

Nusikaltimai padaryti nuo 2021 m. rugpjūčio iki lapkričio. Veikta pagal tą pačią schemą – į vokus dėti kvaišaluose sumirkyti ir išdžiovinti A4 formato lapai ir siųsti įkalinimo įstaigose bausmę atliekantiems kaliniams.

Tyrimas parodė, kad Ž.Juozapaitis tris kartus pats į vokus sudėjo kvaišaluose išmirkytus lapus, užrašė įkalinimo įstaigos adresą, laiško gavėjo duomenis. Kartą siuntą su trimis kvaišalų prisodrintais lapais sudėjo jo jaunėlis brolis N.Juozapaitis.

Įkalinimo įstaigoje siuntiniai ir laiškai yra peržiūrimi. Pareigūnų dėmesį atkreipė gelsvomis dėmėmis nusėti lapai – kilo įtarimas, kad taip bandoma perduoti kvaišalų. Įtarimai pasitvirtino – ekspertizė parodė, kad lapai buvo mirkyti sintetinio kanabinoido tirpale.

Ž.Juozapaitis teisme pateikė versiją, kad laiškus siuntė paprašytas nepažįstamo žmogaus. Pasak teisiamojo, jis smarkiai apgirtęs vaikštinėjo gatve, o prie jo stabtelėjo juodos spalvos BMW ir iš jo išlipęs nepažįstamasis paprašė išsiųsti laiškus.

Šeduvis neigė per ikiteisminį tyrimą savo paties pateiktą versiją, kad gavo atlygį.

Teismą jis bandė įtikinti, kad šią paslaugą darė neatlygintinai.

Ž.Juozapaitis pasakojo, kad nepažįstamasis buvo privažiavęs porą kartų, o jis buvo toks girtas, kad ne visada pats įstengė ant laiškų perrašyti paduotame popierėlyje pažymėtą gavėjo adresą. Esą tik todėl ant vokų atsirado jo sutuoktinės ir brolio ranka padaryti įrašai.

N.Juozapaitis kratėsi kaltės ir bandė teismą įtikinti, kad su šia istorija apskritai neturi nieko bendra. Vaikinas prisipažino tik dėl užrašo ant voko.

Kur kas sunkiau jam sekėsi paaiškinti dėl teisėsaugininkų pateikto pokalbių įrašo. Jame N.Juozapaitis pranešė broliui, kad gavo lapus, o nuo vieno atsikirpo ploną juostelę ir ketina parūkyti. „Aš, karočė, biški nukirpau parūkyti. Nedaug, nedaug, nebijok. Bet primesk, kokie tie lapai geltoni. Dar net nerūkiau. Nes turėjau su savimi atsinešti, su tavimi parūkyti.“

Teismui buvo pateiktas dar vienas teisiamą jaunuolį įklampinęs įkaltis – ekspertų išvada, patvirtinusi, kad ant popieriaus lapo rasta DNR sutampa su N.Juozapaičio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.