Šalčininkų rajone pasieniečiai sučiupo girtą „VW Polo“ vairuotoją

Šiemet Purvėnų užkardos pasieniečiai savo veikimo teritorijoje sulaikė penkis girtus vairuotojus. Jiems nustatytas ne mažesnis kaip vidutinis girtumo laipsnis.

Šalčininkų rajone įkliuvo girtas vairuotojas.<br> VSAT nuotr.
Šalčininkų rajone įkliuvo girtas vairuotojas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

May 15, 2023, 12:36 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), ketvirtadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų pasienio užkardos pareigūnai kelyje Eišiškės–Dumblė ties Dumblės kaimu (Šalčininkų rajone) sustabdė patikrinti automobilį „VW Polo“ su lietuviškais registracijos numeriais.

Jį vairavęs 25 metų šalčininkietis pasieniečiams pateikė savo vairuotojo pažymėjimą. Tačiau VSAT pareigūnai išsyk pajuto nuo vairuotojo tvoskiantį alkoholio kvapą ir atkreipė dėmesį į nerišlią vyro kalbą.

Įtardami, kad vairuotojas – girtas, pasieniečiai iškvietė Šalčininkų policininkus. Šie atvykę vairuotojui nustatė 2,16 promilių girtumą.

Tai – vidutinis girtumo laipsnis, už kurį taikoma baudžiamoji atsakomybė. Už tokį pažeidimą vairuotojas sulauks baudos arba arešto, arba neteks laisvės iki vienerių metų, taip pat gali prarasti automobilį ir teisę vairuoti iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.