Vienišos senjorės apiplėšimu kaltinamiems vyrams gresia laisvės atėmimas

Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 32 metų A.S. ir 26 metų D.Č. kaltinami senjorės apiplėšimu. Praeityje anksčiau teisti vyrai iš moters pagrobė daugiau nei 1 700 eurų.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-05-17 13:34

Tyrimo duomenimis, praėjusių metų liepą 32 metų Kelmės rajono gyventojas ir 26 metų šiaulietis, žinodami, jog atokioje sodyboje Kelmės rajone gyvenanti senolė gali turėti grynųjų pinigų, suplanavo jų pagrobimą. Turimais duomenimis, iš pradžių kaltinamieji kelias valandas stebėjo nukentėjusiosios sodybą, o vėliau, užsimaskavę kepurėmis ir akiniais nuo saulės, pateko į moters namus. 82 metų moteriai buvo pagrasinta virtuviniu peiliu, iš jos pagrobti 1 725 eurai.

Minėti vyrai, pasišalindami iš įvykio vietos, lauke išmetė senolės mobilųjį telefoną, tad pagalbos ji kreipėsi į už beveik kilometro esančią parduotuvę.

Teisėsaugos pareigūnams pavyko sėkmingai nustatyti ir rasti sunkų nusikaltimą įvykdžiusius asmenis. Šiuo metu vienam iš jų paskirta kardomojo priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, kitas atlieka laisvės atėmimo bausmę už anksčiau padarytus nusikaltimus.

A.S. ir D.Č. pareikšti kaltinimai dėl plėšimo. Už tai numatomas laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.