Įžūlus gaujos išpuolis Kauno rajone: po žiaurios aukos egzekucijos – tiesiai į kriminalistų glėbį Ne kartą teisti gaujos nariai – jau už grotų

Teisėsaugai pavyko išsiaiškinti įžūlų išpuolį Kauno rajone, kai plėšikų gauja naktį įsiveržė į 23 metų vyro namą, žiauriai jį sumušė ir atėmė įvairius daiktus. Aukai buvo grasinama peiliu ir pistoletu.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 5:00 PM

Prieš teismą stojo keturi kaltinamieji kauniečiai, iš kurių trys šiuo metu atlieka bausmes kalinimo įstaigose už kitus nusikaltimus.

Kauno apylinkės teisme nagrinėjama byla, iškelta 49 metų Raimondui Ūsui, 39 metų Mantui Sadauskui, 32 metų Ričardui Arlauskui ir 35 metų Pauliui Sokolovui.

Trečiadienį teismas M.Sadauskui, kuris vienintelis iš ketverto yra laisvėje, pratęsė intensyviąją priežiūrą 3 mėnesiams. Jis įpareigotas toliau nešioti elektroninę apykoję, nebendrauti su nukentėjusiuoju.

Užpuolimas buvo įvykdytas 2021 metų rugsėjo 15-osios naktį Zapyškio seniūnijoje esančiame privačiame name. Plėšikai į žygį susiruošė automobiliu „Citroën Berlingo“.

Apie 2 valandą atvykę į 23 metų vyro valdą įsibrovėliai sudavė jam mažiausiai 5 kartus į įvairias kūno vietas, grasino ginklais. Pagrobę du telefonus, garso kolonėlę ir statybų įrankį jie pasišalino.

Šeimininkas nedelsdamas iškvietė policiją – sekdami karštais pėdsakais kriminalistai sustabdė „Citroën“ maždaug 10 kilometrų nuo nusikaltimo vietos esančiame Dievogalos kaime.

Pareigūnams pavyko sučiupti įtariamuosius, pas kuriuos buvo rasti ne tik pagrobti daiktai, bet ir keturi įvairaus dydžio peiliai ir pistoletas. Artimiausias posėdis Kauno apylinkės teisme vyks po dviejų savaičių.

Sulaikytiems kauniečiams baudžiamosios bylos, nuosprendžiai ir belangė nėra naujiena – anksčiau jie daug sykių buvo teisti už vagystes, sukčiavimus ir kitus nusikaltimus.

R.Ūsas teisiamųjų suole buvo atsidūręs 11 kartų, M.Sadauskas – 9 kartus, R.Arlauskas – 5 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?