Jau 19 kartų teistas sukčius vėl keliauja už grotų – teisme įrodyta 19 nusikalstamų epizodų

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį byloje, kurioje šiuo metu bausmę pataisos namuose atliekantis ir iki šio nuosprendžio 19 kartų teistas R.D. kaltintas dėl devyniolikos sukčiavimo epizodų.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jun 13, 2023, 8:39 AM

Įrodyta, kad R.D. turėdamas tikslą apgaule įgyti svetimą turtą ir veikdamas su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu, skelbimų portaluose susirasdavo juos dominančias prekes, susisiekdavo su pardavėjais ir sutarę dėl prekės atsiėmimo, jiems atsiųsdavo suklastotus bankinių pavedimų išrašus. Prekes iš pardavėjų paimdavo pavežėjų paslaugas atliekantys asmenys, kurie apie vykdomą nusikalstamą veiką nieko nežinodavo.

Nustatyta, jog 2022 metais nuo gegužės 29 d. iki liepos 15 d. R.D. įvykdė 19-ika tokių nusikalstamų veikų. Iš nukentėjusiųjų paėmus prekes, bet jiems nesumokėjus, buvo pasisavinti įvairūs daiktai: 9 mobiliojo ryšio telefonai, nešiojamas kompiuteris, 2 žaidimų kompiuteriai, elektrinis paspirtukas, du automobilio ratų komplektai, pakabinamas valties variklis ir netgi lengvasis automobilis „Audi A4“.

Teismas, skirdamas bausmę, atkreipė dėmesį į tai, kad R.D., būdamas teistas už tyčinius nusikaltimus, yra vėl teisiamas 20-tą kartą, taip pat turi administracinių nuobaudų, kurių nemoka. Teismas taip pat konstatavo, kad kaltinamasis pakankamų teigiamų išvadų iš savo nusikalstamų veiksmų nedaro, yra abejingas visuomenėje nustatytoms elgesio taisyklėms ir moralės normoms, galiojantiems įstatymams, turi polinkį nesilaikyti įstatymų, daryti teisės pažeidimus.

2023 m. birželio 12 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu R.D. pripažintas kaltu dėl visų devyniolikos jam inkrimuotų sukčiavimo veikų. Subendrinus bausmes R.D. paskirta galutinė 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o subendrinus bausmę su dabar galiojančiomis bausmėmis jam paskirta 5 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Byloje tai pat pilnai tenkinti visų nukentėjusiųjų civiliniai ieškiniai turtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.