Nedarbingumo lygį Klaipėdos regione nustatinėję valdininkai teismą pralaimėjo – konfiskuota turto už 190 tūkst. eurų

Lietuvos apeliacinis teismas, antrą kartą apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paliko galioti ankstesnio – Klaipėdos apygardos teismo apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų pripažino kaltais 9 asmenis: 3 dabar jau buvusius Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Klaipėdos teritorinių skyrių vedėjus, bei 6 juos papirkusius asmenis.

Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

2023-06-14 15:42

Nuteistiesiems iš viso skirta daugiau nei 98 tūkst. eurų baudų ir taikant turto konfiskavimą – bus išieškota daugiau nei 190 tūkst. eurų turto.

Teismas, atmetęs kaltinamųjų gynėjų apeliacinius skundus, paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo dėl kyšininkavimo nuteisti du buvę NDNT Klaipėdos teritorinių skyrių vedėjai, jiems skirtos galutinės baudos: Olgai Kulik – 34 873 eurų bauda, konfiskuoti gauti kyšiai – 2 720 eurų, o Mindaugui Gyliui – 37 509 eurų bauda, konfiskuoti gauti kyšiai – 4 760 eurų. Taip pat jiems atimta teisė 2 metus dirbti valstybės tarnyboje.

Šioje byloje Lietuvos apeliacinis teismas paliko taikytą išplėstinį turto konfiskavimą pagal Baudžiamojo kodekso 723 straipsnį, tačiau sumažino konfiskuotino turto dydį, ir iš O.Kulik konfiskavo daugiau nei 39 600 eurų turtą neproporcingą teisėtoms pajamoms, esant pagrindui manyti, kad jis gautas nusikalstamu būdu, iš M.Gylio – daugiau nei 139 300 eurų turtą.

Teismas šioje byloje buvusią NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio Dokumentų registravimo skyriaus vedėją Reginą Intienę pripažino kalta dėl prekybos poveikiu. Jai skirta galutinė 14 913 eurų bauda ir atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje 2 metus, taip pat konfiskuoti kyšiais gauti 3 730 eurų.

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai nustatė, kad buvusi NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio Dokumentų registravimo skyriaus vedėja R.Intienė, pasinaudodama pažintimis su NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio darbuotojais, pažadėjusi paveikti juos, daugiau nei 20 kartų savo ir kitų asmenų, turinčių teisę priimti sprendimus dėl darbingumo lygio arba jo termino nustatymo, naudai priėmė neteisėtą piniginį atlygį, kurio dalį, kaip kyšį perduodavo buvusiems NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio skyrių vedėjams O.Kulik ir M.Gyliui.

Taip pat teismas šioje byloje pripažino kaltais dar 6 asmenis, kurie buvo teisiami dėl prekybos poveikiu ar papirkimo, jiems skirtos galutinės baudos – po 1 883 eurų. Be to, atsižvelgęs į tai, kad viena kaltinamoji pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi bei įvertinęs sprendimui priimti kitas reikšmingas aplinkybes, teismas ją atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.