Kauniečiui dėl prabangaus laikrodžio kankinusiam nukentėjusįjį – laisvės atėmimo bausmė

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje G.F. kaltintas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo kankinant žmogų dėl savanaudiškų paskatų, neteisėto laisvės atėmimo ir disponavimo narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jun 19, 2023, 10:55 AM

Įrodyta, jog G.F., veikdamas bendrininkų grupėje su kitais asmenimis, kurių atžvilgiu jau priimti apkaltinamieji nuosprendžiai atskirtoje byloje, 2014 m. balandžio mėnesį apgaule atsiviliojo nukentėjusįjį į mišką ir jį sužalojo. Asmenys, prieš nukentėjusįjį naudodami smurtą, siekė sužinoti 2014 m. kovo 25 d. Šveicarijoje iš juvelyrinių prekių parduotuvės pagrobto prabangaus laikrodžio „Vacheron Constantin“ buvimo vietą.

Nustatyta, kad prieš nukentėjusįjį miške buvo smurtaujama rankomis, kojomis, beisbolo lazda bei elektrošoku. Vėliau, nukentėjusiajam atėmus galimybę priešintis, grupuotėje veikę asmenys jį išvežė ir laikė gyvenamojo namo rūsyje.

G.F. šioje byloje taip pat pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis arba psichotropinėmis medžiagomis. G.F. gyvenamojoje vietoje kratos metu pareigūnai rado beveik 13 g kanapių.

2018 m. gruodžio 17 d. Kauno apylinkės teismo nutartimi baudžiamoji byla G.F. atžvilgiu buvo atskirta nuo kitų bendrininkų grupėje veikusių asmenų, nes jam buvo paskelbta tarptautinė paieška.

2019 m. gruodžio mėnesį iš Europolo Vokietijos nacionalinio biuro buvo gautas pranešimas apie tai, kad G.F. buvo ekstradijuotas iš Prancūzijos į Šveicariją dėl suorganizuoto ginkluoto juvelyrinės parduotuvės apiplėšimo, o šių metų balandžio 12 d. G.F. buvo konvojuotas iš Šveicarijos į Lietuvą.

2023 m. birželio 19 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu G.F. pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo kankinant bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Subendrinus bausmes G.F. paskirta 1 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant dviejų metų laikotarpiui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.