Radviliškio rajone į avarijos vietą atskubėję policininkai vairuotoją rado gurkšnojantį alų

Prieš tris mėnesius automobilį girtas vairavęs ir Radviliškio policijos pareigūnams įkliuvęs pastovios gyvenamosios vietos neturintis 48 metų vyras nepasimokė ir vėl sėdo vairuoti girtas.

 Nuo kelio nuvažiavęs automobilis apvirto.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Nuo kelio nuvažiavęs automobilis apvirto.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Nuo kelio nuvažiavęs automobilis apvirto.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Nuo kelio nuvažiavęs automobilis apvirto.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Nuo kelio nuvažiavęs automobilis apvirto.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Nuo kelio nuvažiavęs automobilis apvirto.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 19, 2023, 4:14 PM

Šįkart girto vairuotojo kelionė baigėsi pakelės griovyje.

Apie Šeduvoje (Radviliškio r.), Pakruojo gatvėje nuo kelio nuvažiavusį ir apvirtusį automobilį policijos pareigūnams buvo pranešta sekmadienio popietę.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai rado apvirtusį automobilį „Hyundai Atos“ ir šalia ant žolės sėdintį bei alų gurkšnojantį vairuotoją.

Policininkams vyras aiškino vairavęs blaivus, o alų gerti ėmęs jau po avarijos. Pasitikrinti blaivumą vairuotojas nepanoro.

Vyras šalinosi ir jį apžiūrėti iškviestų medikų, vengė atskleisti savo tapatybę.

Kadangi vairuotojo atsisakymas pasitikrinti blaivumą yra prilyginamas vairavimui esant vidutinio ar sunkaus girtumo būsenoje, tai taip gudrauti sumaniusiam vyrui atsakomybės išvengti nepavyks.

Jis buvo patrauktas baudžamojon atsakomybėn už vengimą pasitikrinti neblaivumą. Už tokį nusikaltimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Šiam vairuotojui teks atsakyti ir už avarijos avarijos pasekmes – prie nuvažiuodamas nuo kelio automobilis sulaužė kelio ženklą, o apvirtęs dar ir nuniokojo namo tvorą.

Kad blaivumo patikros vengęs vairuotojas buvo stipriai girtas, bylojo ne tik iš jo burnos sklidęs alkoholio tvaikas – vyras kalbėjo nerišliai, eidamas svirduliavo.

Eismo įvykį matę ir apie tai pranešę žmonės sakė, kad kurį laiką važiavo paskui šį „Hyundai Atos“ ir matė, kad jis vinguriuoja po kelią, kartais net išvažiuodamas į priešingą eismo juostą.

Blaivumą tikrintis atsisakęs vairuotojas buvo nuvežtas į areštinę, kur paaiškėjo, kad tai yra pastovios gyvenamosios vietos neturintis 48 metų vyras, kuris net neturėjo teisės vairuoti.

Ši teisė pažeidėjui buvo atimta po to, kai jis girtas prie vairo policijos pareigūnams Radviliškio įkliuvo kovo 19 dieną.

Tąkart Radviliškio policijos pareigūnams buvo pranešta apie Šeduvos (Radviliškio r.) link važiuojantį, galimai girto vairuotojo vairuojamą automobilį „Hyundai Atos“.

Šį automobilį pareigūnai rado stovintį autobusų stovėjimo aikštelėje. Prie automobilio vairo sėdėjusiam 48 metų vyrui buvo nustatytas sunkus (2,71 prom) girtumas.

Vyras tvirtino, kad automobilio nevairavo, o tik paprašytas draugo jį saugojo. Melagį tąkart demaskavo ne tik apie keistai važiuojantį automobilį policijai pranešę liudytojai, bet ir vaizdo stebėjimo kamerų įrašai.

Baudžiamojon atsakomybėn už vairavimą girtam patraktam vairuotojui buvo atimta teisė vairuoti, tačiau tai jo nesustabdė ir vyras vėl sėdo vairuoti būdamas girtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.