Į teismą siunčiamas milijonus uždirbęs narkotikų kontrabandininkas

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas Klaipėdos apygardos teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje ne kartą jau teistas Lietuvos pilietis Ž.Ž. kaltinamas organizuotos grupės subūrimu daryti labai sunkų nusikaltimą, t.y. organizuoti sistemingą neteisėtą labai didelių kiekių narkotinių medžiagų gabenimą iš Europos Sąjungos vienos valstybės į kitą.

Hašišas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Hašišas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jun 21, 2023, 9:19 AM

Šioje byloje kaltinimai dėl neteisėto labai didelių kiekių narkotinių medžiagų gabenimo iš vienos Europos Sąjungos valstybės į kitą taip pat pareikšti Klaipėdoje gyvenančiam Lenkijos Respublikos piliečiui S.K.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro kontroliuojamas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2021 m. pavasarį Lietuvos kriminalinės policijos biure gavus informaciją iš Švedijos Karalystės apie sulaikytą Lietuvos vilkiką su labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų. Užsienio šalies muitinės pareigūnai sunkvežimyje ir puspriekabėje įrengtose slėptuvėse rado per 308 kg kanapių dervos (hašišo).

Ikiteisminio tyrimo meti gautais duomenimis, kaltinamasis Ž.Ž. 2019 m. pabaigoje su kitose šalyse esančiais bendrininkais subūrė organizuotą nusikalstamą grupę, kuri turėjo gaminti ir iš vienos Europos Sąjungos valstybės į kitą sistemingai neteisėtai gabenti labai didelius kiekius kokaino ir kanapių dervos (hašišo).

Tyrimo metu nustatyta, kad, be 308 kg kanapių dervos (hašišo) gabenimo, nuo 2019 m. pabaigos iki 2021 m. kovo mėnesio Ž.Ž. ne mažiau kaip per keturiolika kartų organizavo apie 700 kg narkotinės medžiagos (kokaino) neteisėtą gabenimą iš Nyderlandų Karalystės į Prancūzijos Respubliką.

Vien už paskutinį, 2021 m. kovo mėnesio, 70 kg kokaino gabenimą, dėl kurio Prancūzijos pareigūnai sulaikė Lietuvos pilietį, buvo perduoti per 1,2 mln. eurų.

Prancūzijoje ir Švedijoje taip pat buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl šių sunkių nusikaltimų ir dalis organizuotos grupės narių jau išgirdo teismo nuosprendžius.

Šie nusikaltimai buvo išaiškinti Lietuvos prokurorams ir LKPB pareigūnams aktyviai bendradarbiaujant su Europolo, Eurojusto atstovais, Prancūzijos, Nyderlandų, Švedijos ir kitų šalių teisėsaugos pareigūnais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.