Nuosprendis „Panevėžio melioracijos“ byloje: bendrovė ir jos vadovai išteisinti, baudos paskirtos 3 valdininkams

Trečiadienį paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje uždaroji akcinė bendrovė „Panevėžio melioracija“ ir 5 žmonės buvo kaltinami piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu. Trys esami ir buvę Panevėžio rajono savivaldybės darbuotojai pripažinti kaltais dėl piktnaudžiavimo.

Nuosprendis bendrovės „Panevėžio melioracija“, jos vadovų ir Panevėžio rajono savivaldybės darbuotojų byloje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Nuosprendis bendrovės „Panevėžio melioracija“, jos vadovų ir Panevėžio rajono savivaldybės darbuotojų byloje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 2:38 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, jiems bendrai skirta beveik 15 tūkst. eurų baudų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrej Mirnyj.

Šioje byloje juridinis asmuo, UAB „Panevėžio melioracija“ ir šios bendrovės direktorius V.B. bei komercijos direktorius N.Ž. buvo kaltinami dėl padėjimo piktnaudžiauti. Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vyriausiajam specialistui A.B. ir buvusiam šio skyriaus vyriausiajam specialistui A.D. buvo pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, o Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiajai specialistei R.Č. – dėl piktnaudžiavimo.

Tyrimo duomenimis, organizuojant kai kuriuos viešuosius pirkimus Panevėžio rajono savivaldybėje, buvo sudarytos išskirtinės sąlygos juos laimėti bendrovei „Panevėžio melioracija“.

Tai, kad minėta bendrovė kartu su dar keliomis Aukštaitijos regiono įmonėmis yra padariusi Konkurencijos įstatymo pažeidimų, 2019 m. konstatavo ir Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba, įvertinusi STT perduotą informaciją dėl ūkio subjektų veiksmų dalyvaujant Panevėžio, Pasvalio ir Biržų rajonų savivaldybių organizuotuose viešuosiuose pirkimuose kelių ir gatvių remonto bei melioracijos darbams pirkti. Konkurencijos taryba už kartelinius susitarimus šias bendroves nubaudė piniginėmis baudomis. Bendrovei „Panevėžio melioracija“ buvo skirta 209 tūkst. 800 eurų bauda.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, Panevėžio apygardos teismas birželio 21 dieną paskelbtu nuosprendžiu juridinį asmenį – bendrovę „Panevėžio melioracija“ ir jos buvusį vadovą V.B. išteisino, kaip jau nubaustus už jiems inkriminuojamas veikas kitų institucijų. Minėtos bendrovės komercijos direktorių N.Ž. teismas išteisino kaip nepadariusį nusikalstamos veikos.

Esamus ir buvusius Panevėžio rajono savivaldybės darbuotojus teismas pripažino kaltais dėl piktnaudžiavimo. A.B. skirta 3 tūkst. 766 eurų, A.D. – 5 tūkst. 640 eurų, R.Č. – 5 tūkst. 564 eurų baudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.