Aiškėja detalės apie mergaites Vilniuje puldinėjusį įtariamąjį – sulaikytas dar balandį, dabar pratęstas suėmimas

Dar balandį sulaikę vyrą, kuris įtariamas seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnametes mergaites, pareigūnai viešai apie tai paskelbė tik dabar. Ketvirtadienį įtariamajam pratęstas suėmimas 3 mėnesiams, o pareigūnai ragina atsiliepti nukentėjusias.

 Įtariamasis jau teistas už seksualinius nusikaltimus.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Įtariamasis jau teistas už seksualinius nusikaltimus.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Įtariamasis po sulaikymo 2010 m. slėpė savo veidą.<br> T.Bauro nuotr.
 Įtariamasis po sulaikymo 2010 m. slėpė savo veidą.<br> T.Bauro nuotr.
 Įtariamasis po sulaikymo 2010 m. slėpė savo veidą.<br> T.Bauro nuotr.
 Įtariamasis po sulaikymo 2010 m. slėpė savo veidą.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 6:34 PM

Kaip pavyko išsiaiškinti lrytas.lt, seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnametes įtariamas vyras buvo sulaikytas dar balandžio pabaigoje. Balandžio 26 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas jam skyrė suėmimą 2 mėn. Birželio 22 d. suėmimas pratęstas dar 3 mėn.

Praėjusių metų pabaigoje ir šių metų pradžioje įvykdyti nepilnamečių mergaičių užpuolimai sukėlė didžiulį nerimą visuomenėje. Kaip ketvirtadienį pranešė Vilniaus apskrities VPK, beveik visų nusikaltimų padarymo metu įtariamasis elgdavosi vienodai: nusikaltimo auką sutikdavo atokesnėje vietoje ir, pridengdamas savo veidą medicinine kauke arba šaliku, grasindavo peiliu, liepdavo aukai eiti su juo kur nors į šoną, kur mažiau žmonių, reikalaudavo apnuoginti kūną ar atlikti kitus veiksmus.

Visą tai tęsėsi nuo praėjusių metų rugsėjo iki įtariamojo sulaikymo šį balandį. Per tą laiką kai kuriuose sostinės rajonuose, kur nusikaltimai kartodavosi (pvz., Karoliniškėse) žmonės net organizavosi patys patruliuoti ir ieškoti nepilnametes puldinėjančio maniako.

Įtariamajį sulaikius, jam pareikšti įtarimai dėl mažamečio asmens seksualiniu prievartavimo ir viešosios tvarkos pažeidimo. Tačiau net ir praėjus dviem mėnesiams po jo suėmimo, aukų skaičius iki galo nežinomas. Būtent todėl, lrytas.lt žiniomis, pareigūnai ir nusprendė paviešinti informaciją apie įtariamojo sulaikymą.

„Gal ne visos nukentėjusios prisipažino. O gal ne visų pasakojimais suaugusieji patikėjo. Tad ką nors žinančius ar girdėjusius apie panašius užpuolimus, tačiau į pareigūnus nesikreipusius, raginame tai padaryti“, – teigia pareigūnai.

Teistas 2011 metais

Jau žinoma, kad sulaikytas įtariamasis 2010 metais irgi puldinėjo jaunas merginas ir jas prievartavo. Užpuolimai įvykdyti tarp Karoliniškių ir Lazdynų esančiame Pasakų parke.

Kai jis buvo sučiuptas, teisme pavyko įrodyti 6 seksualinius nusikaltimus, kuriuos įvykdė tuometinis 22 metų studentas. Už tai, kad grasindamas peiliu oraliniu būdu seksualiai prievartavo keturias 13–17 metų nepilnametes bei 19 ir 20 metų merginas, 2011 m. rugsėjio mėn. pirmos instancijos teismas jam skyrė 9 metus nelaisvės.

Nukentėjusioms tuo metu buvo priteistos skirtingos sumos pinigų neturtinei žalai atlyginti. Iš viso nuteistasis joms turėjo sumokėti 115 tūkst. litų (apie 33 333 eurų).

Dar iki nuosprendžio paskelbimo, kalėjime vyras sugebėjo sukurti šeimą.

Po skundų svarstymo apeliacinėje instancijoje, bausmė vyrui buvo sugriežtinta iki 12 metų ir 6 metų nelaisvės. Aukščiausiasis Teismas šio nuosprendžio jau nebekeitė.

Dar turėjo sėdėti kalėjime

Nors šis vyras dar turėjo sėdėti kalėjime, ketvirtadienį Vilniaus apskrities VPK pranešė, kad naujos nusikalstamos veikos buvo padarytos tuo laikotarpiu, kai įtariamajam buvo leista likusią laisvės atėmimo bausmės dalį atlikti savo namuose Vilniuje.

Dabar, jei įtariamojo kaltė bus įrodyta teisme, jam kalėjime teks atlikti net tik likusią bausmės dalį, bet taip pat jam gresia ir papildomi ilgi metai kalėjime. Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad Tas, kas tenkino lytinę aistrą su mažamečiu analiniu, oraliniu ar kitokio fizinio sąlyčio būdu panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki trylikos metų.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo Baudžiamasis kodeksas skelbia taip: tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

P.S. Sulaikyto įtariamojo vardas ir pavardė redakcijai yra žinomi iš neoficialių šaltinių, tuo tarpu pareigūnai kol kas kategoriškai atsisako oficialiai ją patvirtinti, tad šiame tekste įtariamojo duomenys kol kas nėra skelbiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.