Apeliacinis teismas: kalėjimo pareigūnas pagrįstai pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė nuteistojo, tuometinio Pravieniškių pataisos namų pareigūno Grigorijaus Ugolnikovo, apeliacinį skundą ir paliko galioti apygardos teismo nuosprendį, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. G.Ugolnikovui paskirta 8,5 tūkst. eurų bauda bei 4 metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

Lietuvos apeliacinis teismas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Lietuvos apeliacinis teismas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 5:36 PM

Bylą išnagrinėjęs Apeliacinis teismas konstatavo, kad apelianto argumentai, jog jo veika buvo tik drausminis pažeidimas, yra nepagrįsti, ir padarė išvadą, kad kalėjimo pareigūnas pagrįstai pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Pasak Apeliacinio teismo, byloje nustatyta, kad G.Ugolnikovas, būdamas pamainos budėtoju ir tuo metu eidamas vadovaujamas pareigas, sužinojęs, kad iš nuteistojo paimtas galimai psichiką veikiančia medžiaga supurkštas popierinis paketėlis, tyčia nevykdė savo pareigų, poste dirbantiems pareigūnams nurodė dėl minėto įvykio nerašyti tarnybinių dokumentų, pats dėl įvykio taip pat neužpildė jokių privalomų dokumentų, neinformavo atsakingų pareigūnų ir paketėlį sunaikino išmesdamas jį į kanalizaciją, taip toleruodamas galimą nusikalstamą elgesį bei suteikdamas galimybę bausmę atliekantiems asmenims išvengti atsakomybės už galimai padarytą nusikaltimą.

Apeliacinės instancijos teismo vertinimu, tokiais savo veiksmais kalėjimo pareigūnas padarė didelę neturtinę žalą ne tik kalėjimų sistemai bei jos autoritetui, bet ir visuomenei, kuri tikisi, kad būdami kalėjime nuteistieji ne tik negalės daryti naujų nusikaltimų, bet ir jiems bus sudaromos sąlygos keisti nusikalstamą elgesį bei išėjus į laisvę nedaryti naujų ir dar pavojingesnių nusikaltimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.