Lietuviai Joninių naktį atšventė itin trankiai: netrūko smurto, kovų su pareigūnais ir girtų vairuotojų

Per Joninių naktį Lietuvoje neapsieita be konfliktų ir girtų vairuotojų. Tačiau bandant tramdyti vieną iš besipriešinančių įtariamųjų sužalojimus patyrė į iškvietimą atvykęs pareigūnas.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-24 10:51, atnaujinta 2023-06-24 11:13

Marijampolės ir Utenos apskrityse sulaikomi įtariamieji aktyviai priešinosi pareigūnams. Vienas jų patyrė sužalojimus.

Šeštadienį Apie 00 val. 15 min. Kalvarijos savivaldybėje, Aistiškių kaime, policijos pareigūnams nestojo stabdomas automobilis „VW Sharan“, kurio vairuotojas padidinęs greitį nuvažiavo. Persekiojamas automobilis Kalvarijos savivaldybėje, Smalnyčėnų kaime, gyvenamojo namo kieme sustojo ir vairuotojas bandė bėgti.

Sulaikant automobilį vairavusį vyrą, pastarasis aktyviais veiksmais priešinosi Kalvarijos PK pareigūnams. Girtas įtariamasis (gim. 1967 m.), kuris atsisakė pasitikrinti blaivumą, uždarytas į Marijampolės apskrities VPK ilgalaikio sulaikymo patalpas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui ir transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo.

Panašiu metu apie 00 val. 50 min., Utenos rajone, Sudeikių seniūnijoje, Alaušų kaime, pareigūnui tarnybos metu bandant sulaikyti besipriešinantį vyrą, įtariamą įvykdžiusį nusikalstamą veiką, nukentėjo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus tyrėjas.

Pareigūnas po medikų apžiūros tarnybą tęsė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Taip pat Šiaulių bei Telšių apskrityje pareigūnai skubėjo ne į vieną konfliktą, kuriame buvo panaudotas smurtas. Vienas iš įtariamųjų naktį praleido areštinėje.

Penktadienį apie 19 val. 39 min. Joniškio rajone, Jurdaičių kaime, gatvėje, vyras (gim. 1987 m.) sumušė girtą vyriškį (gim. 1988 m.).

Šiaulių apskrities VPK duomenimis, nukentėjusysis, kuriam nustatytas 2,51 prom. girtumas, po medikų apžiūros gydosi ambulatoriškai

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Šeštadienį paryčiai, apie 3 val. Telšiuose, Rambyno gatvėje, namuose, girtas vyras (gim. 1974 m.) sumušė dar girtesnę moterį, gimusią 1974 metais.

Telšių apskrities VPK praneša, kad nukentėjusioji į gydymo įstaigas nesikreipė. Jai nustatytas 2,73 prom. girtumas.

Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Vyras įpūtė 2,13 promilių.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Tačiau Tauragės apskrityje, Šilutės rajoje, policininkams įkliuvo du vyrai su kvaišalai, o Panevėžio pareigūnai aiškinosi, kas iš degalinės pasisavino nemenką pinigų sumą.

Penktadienį apie 22 val. 45 min. Šilutės rajone, kelyje Šilutė–Ramučiai–Gardamas, patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „Toyota Corolla Verso“, kurį vairavo vyras (gim. 1989 m.). Kartu automobiliu vyko ir keleivis, gimęs 1990 metais.

Tauragės apskrities VPK duomenimis, apžiūros metu buvo rastos galimai narkotinės medžiagos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Šeštadienio ankstų rytą, apie 4 val. 04 min., Panevėžyje, J. Basanavičiaus gatvėje, į degalinę užėjo vyras, kuris grasindamas darbuotojui pasisavino 340 eurų.

Kaip praneša Panevėžio apskrities VPK, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo.

Na, o Vilniuje pareigūnai penktadienio vakarą sučiupo, kaip reikiant įkaušusį automobilio vairuotoją. Vyurui nustatytas vidutinis girtumas.

Apie 18 val. 32 min. Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, girtas vyras (gimęs 1971 m.) vairavo automobilį „Honda“.

Įtariamajam pareigūnai nustatė vidutinį, 2,36 prom., girtumą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.