Atskleidus korupcinę schemą Šiaulių mokyklose, kaltinamiesiems skirta daugiau nei 50 000 eurų baudų

Šiaulių apylinkės teismas kaltais dėl korupcinių nusikaltimų pripažino buvusią Šiaulių „Rasos“ progimnazijos direktorę Audronę Ispiryan, šios mokyklos buhalterę R.A., buvusią Šiaulių sporto gimnazijos direktorę Irmą Abromaitienę, vienos valymo paslaugas teikiančios įmonės direktorių V.Š. ir šios įmonės darbuotoją A.B. Jiems bendrai skirta galutinė daugiau nei 50 000 eurų bauda, konfiskuota daugiau nei 16 000 eurų, o dviem švietimo įstaigų vadovėms uždrausta kelerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Jun 26, 2023, 2:59 PM

Bylos duomenimis, Šiaulių „Rasos“ progimnazijoje ir Šiaulių sporto gimnazijoje ne vienerius metus veikė korupcinė schema, pagal kurią minėtų mokyklų direktorės iš vienos valymo paslaugas mokykloms teikiančios bendrovės atstovų ne kartą priėmė kyšius. Už tai buvo susitarta, kad direktorės palankiau ir atlaidžiau vertins bendrovės teikiamas valymo paslaugas ir valymo kokybės trūkumus, su bendrove anksčiau laiko nenutrauks sutarčių ar iš anksto informuos apie planuojamus valymo paslaugų pirkimus.

Šiaulių apylinkės teismo nuosprendžiu buvusiai Šiaulių „Rasos“ progimnazijos direktorei A.Ispiryan dėl kyšininkavimo skirta 13 181 eurų bauda ir atimta teisė 4 metus dirbti valstybės tarnyboje, šios mokyklos buhalterei R.A. – 5 649 eurų bauda, Šiaulių sporto gimnazijos direktorei I.Abromaitienei – 7 532 eurų bauda, atimta teisė 3 metus dirbti valstybės tarnyboje ir konfiskuota 1 200 eurų.

Kaltam dėl papirkimo ir sukčiavimo pripažintam valymo paslaugas teikiančios įmonės direktoriui V.Š. skirta 16 947 eurų bauda ir priteista sumokėti 8 278 eurų civilinį ieškinį Užimtumo tarnybai, o šios įmonės darbuotojai A.B. dėl papirkimo ir apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo skirta 7 532 eurų bauda.

Šioje baudžiamojoje byloje įtarimų sulaukę Šiaulių Medelyno progimnazijos direktorė I.M., minėtos įmonės darbuotojas R.G. ir Šiaulių „Rasos“ progimnazijos buhalterės sutuoktinis V.A. nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą.

Šiaulių apygardos teisme šiuo metu nagrinėjama didelės apimties baudžiamoji byla, kurioje buvusi Šiaulių „Rasos“ progimnazijos direktorė A.Ispiryan ir šios mokyklos buhalterė R.A. kartu su grupe verslininkų kaltinamos korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.