Kaune nuteistas į tvorą atsitrenkęs girtas vairuotojas – kalėjimo bausmė atidėta, bet baudas teks mokėti

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai paskelbė nuosprendį byloje, kurioje kaunietis G.Č. kaltintas dėl transporto priemonės vairavimo būnant neblaiviam.

 Kaune paskelbtas nuosprendis girtam vairuotojui.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Kaune paskelbtas nuosprendis girtam vairuotojui.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jun 28, 2023, 9:25 AM

Įrodyta, kad G.Č. 2023 m. gegužės 31 d. Kaune vairavo krovininį automobilį „Wolkswagen Transport“ būdamas neblaivus. Vyras, nesuvaldęs automobilio, trenkėsi į gyvenamojo namo tvorą. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai jam nustatė sunkų girtumo laipsnį – 2,89 promilės.

Kauno apylinkės teismas skirdamas bausmę atsižvelgė į tai, kad vyriškis yra keturis kartus teistas ir yra linkęs nesilaikyti visuomenėje priimtinų elgesio normų bei įstatymų reikalavimų ir jog ankstesniais teismo nuosprendžiais paskirtos bausmės jo neauklėjo ir teigiamos įtakos jo elgesiui nedarė.

2023 m. birželio 27 d. Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu G.Č. pripažintas kaltu dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo. G.Č. paskirta 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant vienerių metų ir šešių mėnesių laikotarpiui bei paskirta 32 MGL (1 600 eurų) dydžio bauda.

G.Č. tai pat uždrausta naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones ketveriems metams bei konfiskuota įvykio metu vairuotos transporto priemonės vertę atitinkanti pinigų suma – 3 660 eurai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.