Joniškio pareigūnai Pakruojo gyventojo automobilyje aptiko kanapių sodinukų

Kanapių auginimo laboratorijų policijos pareigūnai randa įvairiausiose vietose: ir sodo nameliuose, ir garažuose, ir ūkiniuose pastatuose, ir net daugiabučių namų butuose. O štai Joniškio rajono pareigūnai kanapių sodinukų birželio 8-ąją aptiko automobilyje.

 Kanapių sodinukai.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Kanapių sodinukai.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Kanapių sodinukai.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Kanapių sodinukai.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Šiaulių apskrities VPK

Jun 30, 2023, 11:11 AM

Pavakarę Joniškio rajone, Beržininkų kaime, pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį BMW, kurį vairavo 29 metų Pakruojo rajono gyventojas. Vaizdas, kurį išvydo pareigūnai, kai vairuotojas pakėlė bagažinės dangtį, nustebino – į dėžes sudėtuose vazonėliuose žaliavo kanapės. Iš automobilio buvo ištraukta 18 šių augalų vazonėlių.

Dar labiau nustebino vairuotojo paaiškinimas, kad jis kanapes iš namų išvežė, norėdamas kažkur išmesti. Gana keistai atrodo situacija, kad, norint atsikratyti augalais, reikia iš Pakruojo rajono važiuoti net į Joniškio rajoną. Tačiau žmogus turi teisę fantazuoti, o pareigūnai – tikėti juo ar netikėti.

Teisiškai žmogaus norai nėra vertinami. Įstatymas vertina tik faktus. O faktas yra tas, kad pakruojiškis savo automobiliu gabeno jau paaugintas kanapes, siekiančias 10– 15 cm. Disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis mūsų šalyje draudžiamas. Tad vyras atsidūrė areštinėje. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Joniškio pareigūnai su šiuo vyru susidūrė pirmą kartą, o štai Pakruojo pareigūnams jis žinomas, kaip kvaišalams neabejingas žmogus, nes ne kartą yra baustas administracine tvarka už jų vartojimą. Šį kartą jo šlapimo mėginyje buvo irgi rasta kanabinoidų. Tad vyro laukia ir administracinė teisena dėl narkotinių medžiagų vartojimo.

Specialistų tyrimui yra atiduotas ir šio vyro kraujas. Jei bus konstatuota, kad pakruojiškis nuo kvaišalų buvo apsvaigęs, tada bus pradėta dar viena administracinė byla – dėl vairavimo apsvaigus nuo narkotinių medžiagų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.