Pasieniečiams įkliuvęs vyras neteko ne tik rūkalų kontrabandos, bet ir infraraudonųjų spindulių kameros

Kontrabandininkas Varėnos rajone neteko ne tik gabentų kone 2 000 pakelių cigarečių, bet ir infraraudonųjų spindulių kameros.

Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt koliažas.
Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt koliažas.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2023-06-30 21:18, atnaujinta 2023-07-03 11:12

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime, ketvirtadienio naktį pasienio ruožą ties Kabelių kaimu (Varėnos r.) žvalgę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai miško masyve pastebėjo vyrą, apsikrovusį dvylika stačiakampių juodos spalvos ryšulių. Pasieniečiai jį sulaikė patikrinti. Paaiškėjo, kad sulaikytasis – ne pirmą sykį tokiomis aplinkybėmis sutinkamas 35-erių Lazdijų rajono gyventojas.

Jo gabentuose ryšuliuose aptikta 1 800 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaitant Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 7 398 eurai.

Kabelių pasieniečiai taip pat nustatė, kad sulaikytojo nėra sąraše tų, kurie turi teisę būti valstybės sienos apsaugos zonoje, o į pasienio ruožą jis pateko be VSAT išduoto leidimo.

Lazdijiečiui dėl pakartotinio akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pakartotinio pažeidimo pradėtos administracinės teisenos.

Su įkalčiais įkliuvęs vyras atsisakė pasieniečiams duoti parodymus bei pasirašyti administracinio pažeidimo protokolą. Po poros savaičių Kabelių pasienio užkardoje nagrinėjant jo administracinę bylą paaiškės, kokio dydžio baudą lazdijietis „užsidirbo“ šį kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.