Melagingai apie sprogmenį Seimo kontrolierių įstaigoje pranešusiam vyrui skirta 60 parų arešto bausmė

Vilniaus miesto apylinkės teismas apie sprogmenį Seimo kontrolierių įstaigoje melagingai pranešusiam vyrui skyrė 60 parų arešto bausmę, Eltai patvirtino prokuratūra.

Vilniaus miesto apylinkės teismas apie sprogmenį Seimo kontrolierių įstaigoje melagingai pranešusiam vyrui skyrė 60 parų arešto bausmę.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus miesto apylinkės teismas apie sprogmenį Seimo kontrolierių įstaigoje melagingai pranešusiam vyrui skyrė 60 parų arešto bausmę.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 3:50 PM

Šių metų balandžio 14 d. asmuo, paskambinęs į Seimo kontrolierių įstaigą, melagingai pranešė, kad ten yra padėta bomba. Ši informacija nepasitvirtino, balandžio 24 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Kaip Eltai teigė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė, minėtam ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras birželio 28 d. perdavė bylą teismui su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

„Vilniaus miesto apylinkės teismas 2023 metų birželio 29 dieną teismo baudžiamuoju įsakymu R.K. pripažino kaltu padarius nusikalstamą veiką numatytą Baudžiamojo kodekso 285 straipsnio 1 dalyje, tai yra pripažino kaltu dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų“, – informavo R.Stundienė.

Melagingai apie sprogmenį Seimo kontrolierių įstaigoje pranešusiam vyrui Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė 90 parų arešto bausmę, tačiau kartu ją sumažino trečdaliu ir galiausiai skyrė 60 parų arešto bausmę. Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.