Tęsiami tyrimai dėl melagingų pranešimų apie sprogmenis valstybinėse institucijose, įtarimai niekam nepareikšti

Teisėsauga tęsia šių metų pradžioje pradėtus ikiteisminius tyrimus dėl melagingų pranešimų apie sprogmenis įvairiose institucijose Vilniuje. Kol kas nustatyti, kas paskleidė šią informaciją, nepavyko.

Pokalbis telefonu.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Pokalbis telefonu.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Telefonas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Telefonas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Bendrojo pagalbos centro numeris.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Bendrojo pagalbos centro numeris.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gytis Pankūnas

2023-07-15 15:14

Kaip Eltai teigė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė, šių metų sausio 23 d. iš įvairių elektroninių paštų įvairioms valstybinėms institucijoms Vilniaus mieste (prokuratūros, teismai, oro uostas, Seimas, švietimo įstaigos ir kt.) sulaukus melagingų pranešimų apie jų pastatuose padėtus sprogmenis, sausio 24 d. Vilniaus miesto apskrities vyriausiajame policijos komisariate (AVPK) pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 285 straipsnio 2 dalį.

Minėtoje BK dalyje numatyta, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo sutrikdyta valstybinės reikšmės objekto veikla, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Anot prokuratūros atstovės R. Stundienės, kol kas asmuo, siuntęs melagingus pranešimus apie sprogmenis valstybės institucijų pastatuose, nėra nustatytas.

„Ikiteisminis tyrimas vyksta, atliekami suplanuoti procesiniai veiksmai, šiuo metu įtarimai niekam nepareikšti“, – informavo ji.

Prokuratūros duomenimis, Vilniaus AVPK taip pat pradėtas ir kitas ikiteisminis tyrimas dėl melagingų pranešimų apie sprogmenis. Anot prokuratūros atstovės R. Stundienės, šis tyrimas pradėtas šių metų vasario 24 d. po to, kai tą pačią dieną elektroniniu paštu buvo gautas pranešimas dėl grasinimo susprogdinti Vilniaus oro uoste lėktuvus.

„Šiame tyrime atliekami procesiniai veiksmai, įtarimai niekam nepareikšti“, – teigė prokuratūros atstovė.

Abu minėtus ikiteisminius tyrimams vadovauja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

ELTA primena, kad šių metų sausio 24 d. įvairios valstybinės institucijos sostinėje, tarp kurių – Generalinė prokuratūra, Seimas, Vilniaus oro uostas, viena sostinės mokyklų, gavo melagingus pranešimus apie jų pastatuose padėtus sprogmenis. Kitomis tos pačios savaitės dienomis tokio pobūdžio melagingus pranešimus gavo dienraščio „Lietuvos rytas“ redakcija, naujienų portalo „15min.lt“ redakcija, taip pat dalis tiek Vilniuje, tiek ir Kaune esančių teismų.

Šie melagingi pranešimai laikinai buvo sutrikdę institucijų darbą, mat į jų pastatus patikrai buvo atvykę policijos pareigūnai, išminuotojai, ugniagesiai gelbėtojai, dalyje institucijų buvo evakuoti darbuotojai, Vilniaus oro uoste buvo evakuoti keleiviai. Nė viename iš minėtų institucijų sprogmenys nebuvo rasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.