Klaipėdoje šaltakraujiškai nužudyta moteris – sugyventinis padegė namus su šeimininke viduje

Dvylika metų už grotų – tokią bausmę Klaipėdos apygardos teismas paskyrė 31 metų klaipėdiečiui Nikolajui Glatkinui, kuris tyčia itin žiauriai nužudė dvigubai vyresnę savo sugyventinę.

 Savo sugyventinę būdamas girtas pražudęs klaipėdietis N.Glatkinas teisme kaltę pripažino tik iš dalies.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Savo sugyventinę būdamas girtas pražudęs klaipėdietis N.Glatkinas teisme kaltę pripažino tik iš dalies.<br> A.Pilaitienės nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Stop juosta.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Stop juosta.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 16, 2023, 7:39 PM

Nevedęs, iki šiol neteistas, niekur nedirbęs vyras nusikaltimą įvykdė kaitinamas pavydo ir alkoholio. Pykdamas ant savo sugyventinės dėl neištikimybės jis padegė namelį, kuriame kurį laiką abu kartu gyveno.

Gelbėdamasi moteris sugebėjo ištrūkti į lauką, bet vis vien apdegė 45 procentus kūno ir po kelių dienų ligoninėje mirė.

N. Glatkinas kaltę pripažino iš dalies ir bandė įrodyti, kad nežinojo, jog namelyje, kurį nusprendė padegti, yra ir jo sugyventinė. Tačiau tyrimo duomenys šią jo versiją paneigė.

Kaltu neprisipažino

Vyras su moterimi kartu gyveno apie 5 metus. Iš pradžių glaudėsi jos socialiniame būste, bet dėl skolų turėjo iš ten išsikraustyti. Tuomet kažkas iš pažįstamų moteriai pasiūlė apsigyventi mažame mediniame namelyje Metalo gatvėje Klaipėdos pakraštyje.

„Su Irute eidavome „į trasą“, prie konteinerių, ieškoti bambalių, kuriuos parduodavome. Pas mus ateidavo Saulius su Artūru, kartais likdavo miegoti. Jie ir mane buvo sumušę.

Tą dieną pas Irutę nebuvau. Savaitę gyvenau pas motiną, nes jie neduodavo ramybės.

Vakare atėjau sudeginti namo, kad jiems nebūtų kur ateiti. Paėmiau laikraštį, uždegiau ir duris pradaręs įmečiau į vidų. Nežinojau, kad ten kažkas yra. Dar pastovėjau ir žiūrėjau, niekas nesišaukė pagalbos.

Labai gailiuosi, kad taip nutiko, tačiau dėl jos mirties kaltu neprisipažįstu“, – teisme kalbėjo N. Glatkinas.

Auklėjo smūgiais

Esą po to jis ieškojo sugyventinės, bet nerado, ir tik tuomet, kai sulaikė pareigūnai, sužinojo, kad moteris mirė ligoninėje.

Teisybė buvo kitokia. Kas nutiko iš tikrųjų, smarkiai sužalota moteris spėjo ligoninėje papasakoti dukrai ir pareigūnams. Vyras grasino ją sudeginti, todėl ji stengėsi būti arčiau durų, kad prireikus galėtų pabėgti.

Per apklausas kaltinamasis neneigė žinojęs, kad viduje yra gyvenimo draugė, bet teisme tikino, esą taip buvo priverstas sakyti dėl pareigūnų spaudimo.

Pernai birželį moteris buvo smarkiai sumušta ir suspardyta: jai lūžo keli šonkauliai, buvo pažeisti plaučiai. Šitaip pavydo apsėstas N. Glatkinas „auklėjo“ savo moterį už tai, kad ji jam buvo neištikima.

Ir dėl šio smurto N. Glatkinas kaltino pas moterį ateidavusius vyrus, su kuriais ji gurkšnodavo alkoholį.

Vyras tikino, kad savo moters niekada nėra spardęs. Tik vieną kartą gegužės mėnesį sudavė į veidą, nes ji buvo nuoga užklydėlių akivaizdoje.

Motiną remdavo pinigais

Kaltinamojo žodžius paneigė ir teisme liudijusi moters dukra. Jos teigimu, motina pasakojo, kad Nikolajus ją mušdavo, po to kuriam laikui pora išsiskirdavo ir vėl susitaikydavo.

N. Glatkinui buvo ramu, kai turėjo stogą virš galvos, o moteris nereagavo į vaikų priekaištus dėl jos palaido gyvenimo būdo ir dėl to, kad sugyventinis – gerokai per jaunas ir ją tiktai išnaudoja.

Dukra ir du nužudytosios sūnūs motinos keliu nepasuko – sukūrė šeimas ir dorai gyvena. Jie bendraudavo su motina, paremdavo ją pinigais, kartais susitikdavo kokiame nors skvere pasikalbėti, išgerdavo kavos, papasakodavo, kaip auga anūkai, kartais sumokėdavo mokesčius, kartu šventė motinos 60-metį.

Teismas priteisė jiems po 10 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Nuteistasis turės atlyginti ir 2705,90 euro turtinės žalos ir 2214 eurų Ligonių kasai už moters gydymą.

Nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.