Sendaikčių pardavėjo nužudymu Kaune įtariami vyrai siunčiami į teismą – gresia kalėjimas iki gyvos galvos

Kauno apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota byla, kurioje du jauni vyrai kaltinami nužudymu veikiant bendrininkų grupėje. Manoma, kad kaltinamieji buvo iš anksto suplanavę kaunietį apiplėšti, tačiau užpuolę nužudė.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-07-19 09:32

Pusamžis vyras buvo nužudytas šiemet sausį. Jo kūnas su smurto žymėmis rastas Kaune, negyvenamo namo kieme. Automobilis, kuriuo žmogus važinėjo, vėliau rastas apdaužytas miške.

Dėl šio nusikaltimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kriminalistai netrukus nustatė įtariamuosius – 27 metų ir 23 metų anksčiau teistus vyrus. Tyrimo duomenimis, kaltinamieji iš anksto suplanavo apiplėšti vyrą, užsiimantį prekyba naudotais daiktais. Į svetimą negyvenamą namą auką jie įviliojo pasiūlę įsigyti naudotų įrankių. Ten nuvykęs nieko neįtariantis vyras buvo užpultas ir nužudytas.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro V.Gatavecko, aukos kišenėse kaltinamieji rado vos kelis šimtus eurų, nors tikėjosi, kad jis turės daugiau pinigų. Palikę nužudytąjį nusikaltimo vietoje, jo automobiliu kaltinamieji važinėjosi po miškus, kol sudaužė, vėliau nesėkmingai bandė patekti į aukai priklausančius garažus.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą iš savanaudiškų paskatų numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?