Iš dviejų pensininkių rankines išplėšęs Plungės dviratininkas į teismą siunčiamas pagreitinto proceso tvarka

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Liudmila Paulienė kreipėsi į teismą, prašydama pagreitinto proceso tvarka išnagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Plungės gyventojas kaltinamas apiplėšęs dvi senjores. Jam taip pat pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo.

 Vaizdo kameromis užfiksuotas dviratininkas Plungėje.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Vaizdo kameromis užfiksuotas dviratininkas Plungėje.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jul 24, 2023, 1:46 PM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų liepos 9 dieną Plungės mieste buvo apiplėšta senyvo amžiaus moteris. Turimais duomenimis, jai iš nugaros dviračiu privažiavęs vyras iš jos rankų išplėšė rankinę, kurioje buvo 300 eurų, mobilusis telefonas, banko kortelė.

Praėjus savaitei po šio įvykio, tokiu pat būdu buvo apiplėšta dar viena Plungėje gyvenanti senjorė. Abi moterys patyrė apie 400 eurų žalą.

Siekiant nustatyti vagystes įvykdžiusį asmenį, buvo peržiūrimi miesto vaizdo stebėjimo kamerų įrašai, kurie atskleidė, kad dar iki vagysčių nukentėjusiosios buvo sekamos, o vėliau, esant tinkamam momentui, iš jų rankų buvo išplėštos rankinės.

Teisėsaugos pareigūnams nustačius įtariamą asmenį, jis buvo sulaikytas, o teismui patenkinus tyrimą kontroliuojančios prokurorės L.Paulienės pareiškimą, vyras suimtas dviem mėnesiams.

Šio tyrimo metu taip pat gauta duomenų, jog vagystėmis kaltinamas Plungės gyventojas galėjo apgaule įgyti svetimą turtą. Įtariama, kad jis per vieną internetinę susirašinėjimo programėlę pasiūlė kitam asmeniui pirkti įvairių įrankių, kurių realiai neturėjo. Įrankiais susidomėjęs pirkėjas pervedė daugiau nei 800 eurų, tačiau žadėtos prekės jo taip ir nepasiekė.

Šešis kartus anksčiau teistam vyrui pareikšti kaltinimai dėl vagystės bei dėl sukčiavimo.

Pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, prokuroras turi teisę nuspręsti užbaigti baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka, jeigu nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, nuo ikiteisminio tyrimo pradžios praėjo ne daugiau kaip keturiolika dienų, o baudžiamoji byla dėl tos veikos padarymo turi būti nagrinėjama apylinkės teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.