Kanapių platinimu nepilnametei kaltinamai klaipėdietei gresia ilgi metai nelaisvės

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje narkotinių medžiagų platinimu nepilnametei bei neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis kaltinama 25-erių metų uostamiesčio gyventoja.

Kvaišalai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kvaišalai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 1:09 PM

Kaip rašoma Lietuvos Respublikos prokuratūros pranešime, ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Policija operatyviai sureagavo į šių metų pradžioje gautą informaciją apie tai, jog viename Klaipėdos daugiabutyje galimai prekiaujama narkotinėmis medžiagomis. Policijos pareigūnams nuvykus nurodytu adresu, iškvietimo vietoje buvo patikrinta įtarimų sukėlusi 15-metė. Nepilnametės patikrinimo metu jos rankinėje buvo rasta beveik 300 gramų, kaip įtariama, narkotinės medžiagos – kanapių. Nustatyta, kad narkotines medžiagas jai perdavė tame pačiame name gyvenanti 25-erių metų moteris, pas kurią teisėsaugos pareigūnai rado ir daugiau kvaišalų – dar beveik 200 gramų kanapių ir nedidelį kiekį kokaino.

25-erių klaipėdietei pareikšti kaltinimai dėl narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiams, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Baudžiamajame kodekse numatyta griežta atsakomybė už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams – už tai asmeniui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dvylikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.