Kauno apylinkės teisme nagrinėjama byla dėl galimų finansinių nusikaltimų bei nusikalstamo bankroto

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje A.M. kaltinamas nusikalstamu bankrotu, turto pasisavinimu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu bei apgaulingu finansinės apskaitos tvarkymu ir organizavimu.

Kasa.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kasa.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jul 25, 2023, 4:07 PM

Bylos duomenimis, laikotarpiu nuo 2004 m. balandžio iki 2021 m. rugpjūčio mėnesio, A.M., būdamas uždarosios įmonės direktoriumi, galimai pasisavino įmonei priklaususius daugiau nei 131 000 eurų.

A.M. kaltinamas, jog privalėdamas veikti bendrovės naudai ir laikytis įstatymų, sąmoningai blogai valdė įmonės veiklą ir padarė ją nemokia. Galimai pasisavinęs daugiau nei 131 000 eurų, kaltinamasis pablogino įmonės finansinę ir turtinę padėtį, nepalikdamas jai galimybės padengti 103 000 eurų įsiskolinimo kreditoriams ir dėl šios priežasties įmonė patyrė bankrotą, o kreditoriai – didelę turtinę žalą.

A.M. taip pat kaltinamas ir dėl dokumentų suklastojimo. Manoma, kad 2019 m. birželio mėnesį jis suklastojo įmonės kasos orderius, į juos įrašydamas tikrovės neatitinkančią informaciją. Kasos orderiuose buvo nurodoma, jog įmonė vienam asmeniui išmokėjo 9 000 ir 11 000 eurų, nors tokie mokėjimai galimai nebuvo atlikti.

Verslininkas taip pat kaltinamas, jog nuo 2019 m. birželio iki 2019 metų pabaigos, būdamas atsakingas už įmonės buhalterinės apskaitos organizavimą, teikė suklastotus dokumentus. Buhalterei perduotuose kasos orderiuose buvo įrašyti realybės neatitinkantys duomenys, jog vienam asmeniui per du mokėjimus buvo išmokėti 20 000 eurų, nors tokių mokėjimų, manoma, taip pat nebuvo. Dėl tokios galimai nusikalstamos veikos iš dalies negalima nustatyti įmonės turto, nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų.

Antradienį vykusio teismo posėdžio metu A.M. kaltę dėl jam inkriminuojamų veikų pripažino iš dalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.