Teismui perduoda byla dėl korupcinio pobūdžio nusikaltimų vykdant projektą Skuode

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl kyšininkavimo pareikšti už Skuode vykdyto projekto techninę priežiūrą atsakingam E.Š. Antrasis bylos kaltinamasis, E.K., teisme aiškinsis dėl galimos prekybos poveikiu, praneša prokuratūra.

Kaltinimai dėl kyšininkavimo pareikšti už Skuode vykdyto projekto techninę priežiūrą atsakingam žmogui.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kaltinimai dėl kyšininkavimo pareikšti už Skuode vykdyto projekto techninę priežiūrą atsakingam žmogui.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jul 27, 2023, 12:53 PM

2021 m. lapkritį Skuodo rajono savivaldybei sudarius statybos rangos sutartį dėl miesto gatvių apšvietimo tinklų modernizavimo, šio projekto techninės priežiūros vykdytoju tapo E.Š. vadovaujama Šiauliuose registruota įmonė.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, valstybės tarnautojui prilygintas E.Š., būdamas atsakingas už minėto projekto įgyvendinimą ir sutartinių įsipareigojimų vykdymo priežiūrą bei atliktų darbų priėmimą, galimai reikalavo iš bendrovės, atlikusios apšvietimo tinklų atnaujinimo darbus, vadovo neteisėto atlygio. Turimais duomenimis, piniginio atlygio buvo prašoma už E.Š. teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – apšvietimo tinklų atnaujinimo darbų atlikimo aktų pasirašymą.

Už tai iš rangos bendrovės direktoriaus, kaip įtariama, buvo reikalauta 4 000 eurų. Pastarajam nesutikus duoti reikalaujamo kyšio, E.Š., manoma, vilkino darbų atlikimo aktų pasirašymą bei atliktų darbų priėmimą.

Tyrimo metu gauti duomenys taip pat leidžia įtarti, kad E.Š. pažįstamas E.K. pažadėjo rangos bendrovės atstovui pasinaudoti pažintimi bei įtaka E.Š., kad šis pasirašytų darbų atlikimo aktus, pareikalavo bei priėmė 3 500 eurų kyšį iš minėto atstovo, kuris apie tai nedelsdamas pranešė teisėsaugos institucijoms, rašoma pranešime. E.Š. pareikšti kaltinimai dėl kyšininkavimo, o E.K. – dėl prekyba poveikiu.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.