Sukčiai nerimsta: praėjusią parą iš žmonių išviliotos įspūdingis sumos

Praėjusią parą policija užregistravo mažiausiai keturis atvejus, kuomet gyventojai nukentėjo nuo siautėjančių sukčių. Išviliotos sumos yra įspūdingos, dėl sukčiavimo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Eurai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2023, 8:40 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, liepos 14 d. į Šilutės r. PK kreipėsi vyras (gim. 1973 m.) kuris pareiškė, kad laikotarpyje nuo 2022 m. birželio mėn. iki 2023 m. birželio 19 d. nepažįstami asmenys įtikino investuoti į kriptovaliutą ir apgaulės būdu išviliojo apie 20 000 eurų. 

Liepos 27 d. apie 9 val. 09 min. į Šiaulių apskrities VPK kreipėsi vyras (gim. 1992 m.), kuris pareiškė, kad laikotarpyje nuo 2022 m. liepos 17 d. iki 2023 m. gegužės 9 d. mergina apgaulės būdu iš jo išviliojo 27 558 eurus. 

Liepos 27 d. apie 9 val. 33 min. į Alytaus apskrities VPK kreipėsi vyras (gim. 1969 m.), kuris pareiškė, kad laikotarpyje nuo liepos 20 d. iki liepos 24 d. nežinomi asmenys apgaulės būdu išviliojo 60 000 eurų. 

Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo.

Liepos 27 d. apie 20 val. 24 min. į Klaipėdos apskrities VPK kreipėsi moteris (gim. 1969 m.), kuri pareiškė, kad laikotarpyje nuo birželio 14 d. iki liepos 26 d. nepažįstamas asmuo įtikino investuoti į investavimo platformą ir apgaulės būdu išviliojo 16 781 eurą.

Šiuo atveju surinkta medžiaga dėl sukčiavimo, sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė didelės vertės turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo labai didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę, ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes arba išvengė labai didelės vertės turtinės prievolės ar ją panaikino, arba sukčiavo dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.