Pasienio miškuose pasieniečiams įkliuvo keli baltarusiškų cigarečių kontrabandininkai

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kabelių ir Aleksandro Barausko užkardų pareigūnai tą pačią dieną su įkalčiais sučiupo tris baltarusiškų rūkalų nešikus. Pastarosios užkardos pasieniečiams talkino kinologas su tarnybiniu šunimi.

Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Jul 30, 2023, 6:12 PM

Kaip praneša VSAT, vėlyvą ketvirtadienio popietę Kabelių pasieniečiai Senovės kaimo (Varėnos r.) apylinkėse pastebėjo ir už 50 m nuo valstybės sienos sulaikė jauną vyrą, apsikrovusį tamsios spalvos ryšuliais. 12-oje nešulių buvo 1 800 pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“ ir „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų nešikas – jau ne pirmąsyk VSAT pareigūnams įkliūvantis 34-erių Butrimonių miestelio (Alytaus r.) gyventojas.

Dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką ir dėl pakartotinio pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo Kabelių pasienio užkardoje pradėtos administracinės teisenos. Sulaikytajam butrimoniškiui įteiktas šaukimas po keliolikos dienų atvykti į šią užkardą, kai joje bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Ankstyvą ketvirtadienio popietę Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai užfiksavo, kad ties Paramėlio kaimu (Varėnos r.) per fizinį barjerą vyksta kontrabandos permetimas. Į nustatytą vietą nedelsiant buvo išsiųsta kinologu ir tarnybiniu šunim, vokiečių aviganiu Joriu, sustiprinta sargyba, kuri blokavo rajoną. Po kurio laiko VSAT pareigūnai Karaviškių miške, Krokšlio kaimo apylinkėse, pastebėjo du vyrus su nešuliais, žingsniuojančius nuo valstybės sienos, ir sulaikė juos.

Jiedu neturėjo asmens dokumentų, bet prisistatė 19-os ir 45-erių varėniškiais. Šešiuose nešuliuose jie gabeno 1 500 pakelių cigarečių „Minsk Capital Qs“ su baltarusiškomis banderolėmis. Sulaikyti varėniškiai su cigaretėmis buvo pristatyti į pasienio užkardą, Ten buvo ir patikslintos aplinkybes ir pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.