Pareigūnų smūgis kvaišalų verslui: įkliuvo ne tik platintojai, bet ir pirkėjai

Tauragės apskrities VPK pareigūnai skiria didelį dėmesį nusikalstamų veikų, susijusių su narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu, užkardymu visoje aptarnaujamojoje teritorijoje. Prie šių nusikalstamų veikų užkardymo aktyviai prisijungia ir pilietiški žmonės. Dažnai žmonių pateikta informacija apie narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą – pasitvirtina.

Kvaišalai.<br>Tauragės apskrities VPK nuotr.
Kvaišalai.<br>Tauragės apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

2023-08-03 12:43

Kaip praneša Tauragės apskrities VPK, liepos 13 d. Tauragės apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai gavę informacijos, kad Šilalės rajono gyventojas (gim. 1982 m.) galimai augina augalinės kilmės narkotines medžiagas, atliko kratas jo gyvenamosiose ir negyvenamosiose patalpose. Kratų metu, ūkiniame pastate, pareigūnai aptiko įrengtas patalpas su specialiai sumontuota įranga skirta kanapėms auginti bei didelį kiekį auginamų kanapių.

Šilutėje, liepos 19 d. apie 18 val., užfiksuotas vyriškis (gim. 1997 m.) galimai pardavęs narkotines ir psichotropines medžiagas – kokainą pas jį atvykusiems dviem žmonėms. Pareigūnai nedelsiant atliko kratas kvaišalus platinusio vyro namuose. Čia pareigūnai rado ir išėmė narkotinę medžiagą – kokainą.

Liepos 20 d. policijos pareigūnai pasalą surengė Klaipėdos mieste. Apie 16 val. 30 min. autobusų stotelėje buvo sulaikyti vyriškiai (gim. 1996 m. ir gim. 1992 m.), kurie su savimi turėjo apie 400 g narkotinių medžiagų. Įtariama, kad tai narkotinė medžiaga – karfentanilis viena iš stipriausią poveikį turinčių narkotinių medžiagų.

Liepos 27 d. pareigūnai turėdami informacijos, kad transporto priemonėmis gali būti gabenamos narkotinės medžiagos, leidosi į šių transporto priemonių paieškas. Apžiūros metu, viename iš automobilių, aptiktas didelis kiekis galimai narkotinės medžiagos – kokaino. Sulaikytų narkotikų vertė „gatvės kainomis“ galėtų siekti apie 150 tūkst. eurų.

Siekdami kovoti su šia nusikalstama veika, pareigūnai kreipiasi į gyventojus, prašydami informuoti policiją apie jiems žinomus neteisėtus disponavimo narkotinėmis medžiagomis atvejus ir kartu siekti sumažinti šią visuomenės problemą. Apie Jums žinomas panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas galite pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.