Šiaulių apygardos teismas už narkotikų platinimą nuteisė tris vyrus

Šiaulių apygardos teismas narkotikų platinimo byloje ketvirtadienį pripažino kaltais dėl narkotikų platinimo pripažino tris vyrus, jiems skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-03 16:54

Kaip pranešė Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjus baudžiamąją bylą, nustatyta, kad 2020 m. spalio 19 d. kaltinamasis M.Z., veikdamas bendrininku grupe kartu su M.N., pastarajam priklausančiu ir vairuojamu automobiliu BMW nuvyko į Mažeikių rajone esantį mišką ir ten, tame pačiame automobilyje, į 11 mažų pakelių susvėrė mažiausiai 102 gramus su savimi atsigabentos psichotropinės medžiagos – amfetamino. Visa tai sudėjo į plastikinę dėžutę ir ten pat ją užkasė.

Jau kitą dieną M.Z., veikdamas pagal M.N. nurodymus, susitiko su kitu kaltinamuoju T.J. ir pastarajam priklausančiu ir vairuojamu automobiliu „Volkswagen Passat“ nuvažiavo į tą patį miškelį kur T.J. parodė paslėptus narkotikus.

Tą dieną M.Z. šiuos narkotikus perdėjo į kitą savimi atsivežtą patogesnę plastikinę dėžutę. Tada T.J. sau pasiėmė 3 pakelius, o likusius 8 užkasė toje pačioje vietoje. Tačiau po trijų dienų T.J. teko grįžti prie paslėptų psichotropinių medžiagų, kadangi policijos pareigūnų buvo sulaikytas vienas su minėtais kaltinamaisiais susijęs asmuo, ir M.N. nurodė narkotikus perslėpti kitoje vietoje.

Vykdydamas nurodymą, spalio 23 d. M.J. 8 pakelius su psichotropine medžiaga perslėpė kitame miške, tačiau tą pačią dieną atliekant apžiūrą narkotikus rado ir paėmė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Tų pačių metų lapkritį M.Z. Mažeikių rajone iš nenustatyto asmens turėdamas tikslą platinti, už 350 eurų nusipirko mažiausiai 32 gramus kanapių antžeminių dalių. Netrukus vieną folijos lankstinuką su jame esančių 1,534 gramo kanapių pardavė A.P., kurio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas yra išskirtas.

Likusią kanapių dalį M.Z. paslėpė savo gyvenamosios vietos pagalbinio pastato stogo konstrukcijoje. Kiek anksčiau iš to paties A.P. kaltinamasis M.Z., turėdamas tikslą platinti, už 350 eurų nusipirko mažiausiai 0,238 gramo amfetamino, kurio dalį – 0,044 gramo – už 25 eurus pardavė M.K. Likusį šios psichotropinės medžiagos kiekį paslėpė savo gyvenamojoje vietoje, vėliau atliekant kratas šie narkotikai buvo rasti ir paimti policijos pareigūnų.

Anksčiau neteistas M.K. savo kaltę pripažino, kaltinamasis T.J. dėl jam inkriminuotos nusikalstamos veikos kaltu nepripažino. Anksčiau jau 14 kartų teistas vyras teisme pareiškė, kad į mišką vyko suvartoti ten paslėptų savo narkotikų, teigė M.Z. jis buvęs eilinis narkotikų pirkėjas, nes nuo psichotropinių medžiagų buvo priklausomas.

T.J. teisme neigė vežęs narkotikus perslėpti. Jis teigė, kad psichotropinių medžiagų į namus nesiveždavo, nes bijojo įkliūti policijos pareigūnams. Kaltinamasis M.N. savo kaltę neigė.

Vienintelis M.Z. savo kaltę pripažino visiškai.

Už padarytas nusikalstamas veikas teismas M.N. paskyrė bausmę – laisvės atėmimą 10 metų 6 mėnesiams, T.J. – laisvės atėmimą 10 metų. Kaltinamajam M.Z. teismas paskyrė laisvės apribojimo bausmę 2 metams, įpareigojant per visą bausmės vykdymo laikotarpį nevartoti alkoholio ir kitų psichiką veikiančių medžiagų, tęsti darbą arba užsiregistruoti užimtumo tarnyboje, neatlygintinai išdirbti 100 valandų per 1 metus 6 mėnesius sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Paskirta jam ir intensyvi priežiūra 1 metams, nustatant, kad intensyvios priežiūros taikymo metu jis nuo 23 val. iki 6 val. turi būti savo deklaruotoje gyvenamojoje vietoje.

Pirmą kartą nusikalstamą veiką padariusį M.K. teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir baudžiamąją bylą jam nutraukė.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.