Nepilnametis iš Dzūkijos kanapėmis vaišino mažametę, o po to su ja seksualiai santykiaudavo

Kauno apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame du jaunuoliai kaltinami narkotikų platinimu nepilnamečiams, o vienas jų – ir mažametės privertimu lytiškai santykiauti bei nesunkiu sveikatos sutrikdymu.

Į teisiamųjų suolą – dėl narkotikų platinimo nepilnamečiams ir seksualinio mažametės išnaudojimo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Į teisiamųjų suolą – dėl narkotikų platinimo nepilnamečiams ir seksualinio mažametės išnaudojimo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Aug 7, 2023, 9:33 AM

Tyrimo duomenimis, du kaltinamieji 2021 metų rugpjūtį – 2022 metų sausį Dzūkijos regione galimai platino narkotines medžiagas nepilnamečiams. Įtariama, kad kaltinamieji vaikus vaišino, o vėliau jiems pardavinėdavo kanapių suktines.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad vienas kaltinamųjų, tuo metu dar pats būdamas nepilnametis, galimai seksualiai išnaudojo mažametę – pavaišindavo arba parduodavo kanapių ir po to su ja lytiškai santykiaudavo. Vėliau ekspertai nustatė, kad dėl tokių kaltinamojo veiksmų buvo nesunkiai sutrikdyta nukentėjusiosios sveikata.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas platino narkotines ar psichotropines medžiagas nepilnamečiams, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dvylikos metų.

Tas, kas lytiškai santykiavo ar kitaip tenkino lytinę aistrą su nepilnamečiu asmeniu pasiūlęs, pažadėjęs suteikti ar suteikęs jam ar kitam asmeniui už tai pinigų ar kitokios formos atlygį, jeigu nebuvo išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Už mažamečio asmens nesunkų sveikatos sutrikdymą baudžiama laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.