Kaunietės gyvenimą pavertė pragaru: buvo nuolat sekama, sumušta, negalėjo net patekti į namus

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje kaunietis G.U. kaltinamas, jog prieš nukentėjusiąja fiziškai smurtavo, ją sistemingai persekiojo bei neteisėtai rinko privačią informaciją.

 Kauno apylinkės teismas, Temidė.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Kauno apylinkės teismas, Temidė.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Aug 8, 2023, 11:25 AM

G.U kaltinamas, jog neteisėtai įrengė ir panaudojo specialią techniką, skirtą rinkti duomenis apie fizinį asmenį ir jį sekti. Manoma, jog kaltinamasis nukentėjusiosios automobilyje įrengė GPS įrangą su pasiklausymo funkcija ir tokiu būdu neteisėtai rinko informaciją apie privatų gyvenimą.

Vyras taip pat kaltinamas, jog sistemingai persekiojo ir baugino nukentėjusiąją. Manoma, jog persekiojant nukentėjusiąją, jis buvo apribojęs šios patekimą į namus, užblokuojant namų duris, taip pat, nukentėjusiajai nematant, iš automobilio galimai išėmė akumuliatorių, o po poros dienų – numontavo ir galinį automobilio ratą, tokiu būdu apribojant nukentėjusiosios judėjimą.

Kaltinamasis taip pat galimai pažeidė jam paskirtą kardomąją priemonę – įpareigojimą gyventi skyriumi ir nesiartinti prie nukentėjusiosios gyvenamosios vietos. Bylos duomenimis, kaltinamasis buvo atvykęs prie nukentėjusiosios namų, galimai nupjovė vartų spyną ir prie namo įrengtų vaizdo filmavimo kamerų laidus bei bandė patekti į nukentėjusiosios gyvenamąjį namą.

G.U. taip pat pareikšti kaltinimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Kaltinamojo akto duomenimis, 2022 m. birželio 12 d. bei 2023 m. kovo 6 d. G.U., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, prieš nukentėjusiąją galimai panaudojo fizinį smurtą.

G.U. pareikšti kaltinimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nesunkaus sveikatos sutrikdymo, dėl neteisėto informacijos apie privatų asmenį rinkimo bei dėl neteisėto žmogaus persekiojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.