Kvaišalus iš Jungtinės Karalystės gabenę šiauliečiai sulaukė teismo verdikto: vyrai siunčiami už grotų

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo trys Šiaulių gyventojai pripažinti kaltais dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti, jų gabenimo per Lietuvos Respublikos valstybės sieną, neteisėto disponavimo šaudmenimis ir kitų nusikalstamų veikų. Nuteistiesiems skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo vienerių iki penkerių metų.

Dėl disponavimo kvaišalais trys šiauliečiai siunčiami už grotų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Dėl disponavimo kvaišalais trys šiauliečiai siunčiami už grotų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Aug 10, 2023, 12:24 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė. Tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, 2021 metų pradžioje Šiauliuose gyvenantis D P. organizavo neteisėtą didelio kiekio narkotinių medžiagų – daugiau nei 1,3 kg kanapių (antžeminių dalių) – gabenimą, laikymą, platinimą bei jų kontrabandą į Lietuvos Respubliką. Nustatyta, kad jis vadovavo šioms nusikalstamoms veikoms, į jas įtraukdamas dar du šiauliečius – 39-erių T.R. ir 62-iejų V.V.

Turimais duomenimis, D.P. susitarė su vienoje krovinių pervežimo įmonėje dirbusiu vairuotoju V.V. iš Jungtinės Karalystės kontrabanda pargabenti siuntinį su narkotinėmis medžiagomis. Jau įvežtą į Lietuvą neteisėtą siuntinį V.V. tolimesniam gabenimui, laikymui ir platinimui perdavė T.R. Pastarasis, veždamas minėtą siuntinį į negyvenamą sodybą Šiaulių rajone, buvo sulaikytas policijos pareigūnų. T.R. automobilio apžiūros metu buvo rastas ir paimtas neteisėtai gabentas paketas su dideliu kiekiu kanapių.

Tyrimo metu atlikdami kratas pareigūnai T.R. naudojamame garaže ir gyvenamojoje vietoje rado 5 kapsules su psichotropine medžiaga – tetrahidrokanabinoliu bei neteisėtai laikomą šovinį. Dar 2 neteisėtai laikomus šovinius ir padirbtą 100 eurų nominalo banknotą pareigūnai aptiko ir D.P. bute.

2023 metų rugpjūčio 9 dieną Šiaulių apygardos teismas pripažino šiauliečius kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų. Nors vyrai savo kaltę neigė, jų padaryta nusikalstama veika buvo įrodyta tyrimo metu surinktais duomenimis.

Teismas jiems skyrė laisvės atėmimo bausmes. D.P. skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė bei 4 000 eurų bauda, T.R. nelaisvėje privalės praleisti ketverius metus, o V.V. – vienerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.