Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir jų realizavimo nepilnametei kaltais pripažinti trys jaunuoliai

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir jų realizavimo nepilnametei. Trys 19–21 metų vaikinai pripažinti kaltais, jiems paskirtos laisvės apribojimo bausmės iki 2 metų.

Trys 19–21 metų vaikinai pripažinti kaltais, jiems paskirtos laisvės apribojimo bausmės iki 2 metų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Trys 19–21 metų vaikinai pripažinti kaltais, jiems paskirtos laisvės apribojimo bausmės iki 2 metų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2023, 1:03 PM

Pasak Šiaulių apygardos teismo, šių metų sausį Kelmės rajone kaltinamasis E.S. už 20 eurų iš pažįstamo D.B. nusipirko nedidelį kiekį marihuanos ir hašišo. Tą pačią dieną dalį narkotikų realizavo savo pažįstamiems, likusią – pasiliko sau. Tuomet pažįstamai mergaitei pasiūlė medžiagas išbandyti. Susitiko ūkiniame pastate ir rūkė dūmus traukdami per plastikinį butelį.

Teisme E.S. pasakojo, kad mergaitė tada dūmą patraukusi porą kartų, jai buvę smagu. Tą patį vakarą paskambinusi mergaitės mama E.S. pasakė, kad dukra pasijuto blogai ir buvo išvežta į ligoninę. Teisme liudijusi nukentėjusiosios mama teigė, kad tą vakarą grįžusi dukra nuėjo į savo kambarį. Netrukus moteris telefonu gavo dukros žinutę, kad ją dusina. Atskubėjusiai mamai mergaitė prarado sąmonę. Nuketėjusioji buvo skubiai išvežta į ligoninę ir paguldyta į reanimacijos skyrių.

Teisme E.S. savo kaltę pripažino ir gailėjosi, kad padarė šias nusikalstamas veikas. Dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis, jų realizavimo savo kaltę pripažino ir D.B. Abu kaltinamieji anksčiau neteisti. Kaltinamasis M.B. savo kaltės taip pat neneigė. Teisme sakė, kad vieną dieną, vedžiodamas šunį, pamatė tris jaunuolius, priartėjęs užuodė, kad šie rūko žolę. Iš vaikinų už 10 eurų įsigijo vieną suktinę hašišo. Grįžęs namo parūkė ir likutį paslėpė namuose.

M.B. teigimu, nuo įsigijimo praėjus 3–4 dienoms atvažiavo policija, pasakė, kad namuose darys kratą, ir paklausė, ar namie turi narkotinių medžiagų. Vienam pareigūnui M.B. parodė, kur yra narkotinės medžiagos. Vaikinas teisme tvirtino, kad narkotikų niekam nepardavė, gailėjosi, jog padarė nusikalstamą veiką. M.B. jau kartą teistas dėl narkotinių medžiagų.

Už padarytą nusikaltimą teismas E.S. paskirtas laisvės apribojimas 2 metams, D.B. – laisvės apribojimo bausmė 1 metams ir 6 mėnesiams, įpareigojant kiekvieną neatlygintinai išdirbti iki 120 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose ir uždrausti vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

Už padarytą baudžiamąjį nusižengimą M.B. teismas paskyrė 10 mėnesių viešųjų darbų bausmę, įpareigojant per mėnesį neatlygintinai išdirbti 20 valandų visuomenės labui ir 1,6 tūkst. eurų dydžio baudą, nurodo Šiaulių apylinkės teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.