Atostogauti susiruošusi girta jonavietė oro uoste kibo pasieniečiams į atlapus 14-metė duktė perduota vaiko teisių specialistams

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė apgirtusią agresyviai besielgusią moterį, kuri nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimams. Raudonosios jūros kurortas nutolo – 41-erių jonavietė su nepilnamete dukra į Egiptą neišvyko.

Vilniaus oro uostas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Vilniaus oro uostas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Aug 18, 2023, 4:58 PM

Ketvirtadienio pavakarę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pasienio kontrolės punkte dirbę pareigūnai dėl agresyvaus elgesio sulaikė moterį, turėjusią skristi į Hurgadą Egipte.

Pasieniečiams tikrinant atvykstančiųjų keleivių dokumentus, oro uosto tarnybų pareigūnai į atvykimo salę pristatė į Hurgadą ketinusias skristi moterį su dukra. Dėl nepilnametės besibaigiančio galioti paso termino į Egiptą atsisakiusi vykti ir jos motina, pasieniečiams paprašius pateikti pasą, tą daryti atsisakė. Moteris VSAT pareigūną įžeidinėjo necenzūriniais žodžiais, nevykdė teisėtų jo reikalavimų, netgi ėmė draskytis ir kandžiotis. Nuo agresyvios keleivės nukentėjusiam pasieniečiui prireikė medikų pagalbos.

Neadekvačiai besielgiančią moterį VSAT pareigūnai sulaikė. Ją tramdant teko panaudoti antrankius. Moteris ir paauglė buvo pristatytos į VSAT tarnybines patalpas. Paaiškėjo, jog tai 41-erių jonavietė ir 14-metė jos dukra.

Vėliau sulaikytąją pasieniečiai perdavė į oro uostą atvykusiems policijos pareigūnams. Jie moteriai nustatė 0,7 promilių girtumą.

Nepilnametė perduota Vaiko teisių apsaugos ir Įvaikinimo tarnybos darbuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.