Naktinės linksmybės Panevėžyje: muštynės, kraujas, krūvos šiukšlių ir sudaužyti buteliai

Panevėžio naktinių klubų lankytojų keliamas triukšmas ir nesiliaujančios muštynės – jau įprastas savaitgalių reiškinys. Kiekvieną kartą, kai dirba klubai, aplinkiniai neturi ramių naktų: lankytojai nuolat šūkauja, bet kur atlieka gamtinius reikalus, o baisiausia, kai nuolat kyla muštynės. Pastaruoju metu itin daug konfliktų fiksuojama prie kokteilių baro „Shotas“, esančio Respublikos gatvėje.

 Pastaruoju metu itin daug konfliktų fiksuojama prie kokteilių baro „Shotas“, esančio Respublikos gatvėje.<br> lrytas.lt montažas.
 Pastaruoju metu itin daug konfliktų fiksuojama prie kokteilių baro „Shotas“, esančio Respublikos gatvėje.<br> lrytas.lt montažas.
 Pastaruoju metu itin daug konfliktų fiksuojama prie kokteilių baro „Shotas“, esančio Respublikos gatvėje.<br> jp.lt nuotr.
 Pastaruoju metu itin daug konfliktų fiksuojama prie kokteilių baro „Shotas“, esančio Respublikos gatvėje.<br> jp.lt nuotr.
 O.Jukniūtė.<br> jp.lt nuotr.
 O.Jukniūtė.<br> jp.lt nuotr.
 Dažniausiai policijos pareigūnai lankėsi Molainių gatvėje esančiame naktiniame klube „Naktinis Tbilisis“.<br> jp.lt nuotr.
 Dažniausiai policijos pareigūnai lankėsi Molainių gatvėje esančiame naktiniame klube „Naktinis Tbilisis“.<br> jp.lt nuotr.
 T.Martinaitis.<br> jp.lt nuotr.
 T.Martinaitis.<br> jp.lt nuotr.
 R.Ramoškienė.<br> jp.lt nuotr.
 R.Ramoškienė.<br> jp.lt nuotr.
 Andrius kurį laiką dirbo šalia naktinio baro „Shotas“. Vyras pasakojo, kad čia nuolat būna pridaužyta stiklų, butelių, rytais – pilna šiukšlių, kraujo.<br> jp.lt nuotr.
 Andrius kurį laiką dirbo šalia naktinio baro „Shotas“. Vyras pasakojo, kad čia nuolat būna pridaužyta stiklų, butelių, rytais – pilna šiukšlių, kraujo.<br> jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Dovilė Barvičiūtė

Aug 18, 2023, 6:41 AM

Kaip skelbė Panevėžio policija, praėjusį savaitgalį prie baro tarp vyro ir grupės jaunuolių vyko muštynes, kurių metu 33 metų aštriu daiktu sužalotas vyras. Nukentėjusysis paguldytas į Respublikinę Panevėžio ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liko šokiruotas

Prieš dvejas savaites, prie naktinio baro „Shotas“, panevėžietis telefonu užfiksavo dar vienas muštynes.

„Šį vaizdą matėme su draugu, grįžusiu iš Vilniaus. Jis liko pakraupęs, kai pamatė, kad vienas vyras buvo talžomas kelių asmenų, spardė gulintį žmogų, tada sušoko į mašiną ir pabėgo. Apsukę ratą, grįžo ir vėl puolė talžyti, spardyti be sąmonės gulintį, užmetė ant galvos paspirtuką. Draugas sakė, jog tokių nesąmonių seniai nematęs. Vilniuje taip nebuvo, o Panevėžys taip ir neišlipa iš to 90-ųjų. Iškvietėme policiją, medikus. Nežinau, kaip tam vaikinui baigėsi“, – kalbėjo muštynes matęs panevėžietis Andrius.

Be to, Andrius kurį laiką dirbo šalia naktinio baro „Shotas“. Vyras pasakojo, kad čia nuolat būna pridaužyta stiklų, butelių, rytais – pilna šiukšlių, kraujo.

„Matosi, kad kažkas vyko. Tamsu ir tikrai nesaugu, nes neblaivių daug. Apsauga išveda konfliktuojančius iš klubo, gatvėje – jau policijos reikalas“, – sakė panevėžietis.

Tikrai baisu

Vyras pasakoja, kad kenčia ir aplinkiniai gyventojai. „Močiutė, kuri gyvena prie Lėlių vežimo teatro taip pat skundėsi. Sakė matė, kaip prie jos tvoros daužėsi klubo lankytojai. Po šuns mirties, tapo dar labiau nesaugu, nebegali ramiai miegoti, nuolat girdi keiksmus ir rėksmus. Ji nebegali čia gyventi ir nori parduoti namą. Reikia kažką daryti, įrengti kameras, apšvietimą. Tikrai baisu“, – teigė Andrius.

Naujienų portalas JP bandė susisiekti su naktinio baro „Shotas“ vadovas. Tačiau kelias dienas jis į korespondentų skambučius neatsakė.

Kur alkoholis – ten muštynės

Panevėžio miesto Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė Rūta Ramoškienė naujienų portalui JP teigė, kad į naktinius klubus vykti teikti pirmąją pagalbą tenka kone kiekvieną savaitgalį.

„Važiuojame nuolat ir į visus miesto naktinius klubus. Negalėčiau išskirti kažkurio vieno, visur tenka teikti pirmąją pagalbą, nes, kur alkoholis, ten ir nesusipratimai. Vis tik pastebime, kad daugiausiai iškvietimų būna per miesto gimtadienį. Vartojamas alkoholis, daug žmonių ir muštynės prasideda labai greitai bei paprastai – tai kažkas ne taip pasižiūrėjo, tai kažkas kažką ne taip pasakė. Lygiai taip pat dažnai važiuojame į alaus barus, kur pykčiai prasideda nepasidalinus alaus bokalu. Vienas atsistojo nuo stalo, kitas ne savo alų pagurkšnojo“, – pasakojo R. Ramoškienė.

Niekas nesikeičia

Anot Panevėžio miesto Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovės, kone visais atvejais, kai yra kviečiama į naktinius klubus, teikiama pirmoji pagalba.

„Ne spaudimo važiuojame matuoti. Viskas priklauso nuo traumų, visaip būna. Turime ir durtinių, ir muštinių žaizdų. Priklauso nuo to, kokias žmogus patyrė traumas ir sužalojimus, dažnai reikalingi tvarsčiai, lašinės“, – vardino R. Ramoškienė.

Deja, tunelio gale šviesos Panevėžio miesto Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė nemato.

„Iškvietimų tikrai nemažėja. Patikėkite manimi. Visos šventės lydimos alkoholiu ir muštynėmis“, – teigė ji.

Skundų nesulaukė

Panevėžio miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Tado Martinaičio duomenimis, dėl naktinių pasilinksminimų, triukšmo ar muštynių, šiais metais Viešosios tvarkos skyrius skundų nėra gavęs.

„Tai nėra opi problema. Neturime probleminių vietų“, – teigė T. Martinaitis.

„Esame gavę keletą skundų dėl viešosios tvarkos pažeidimų prie alaus barų – dėl šiukšlinimo ar vartojamų keiksmažodžių. Kalbant apie naktinius klubus ir pasilinksminimo vietas, šiuo metu skundų neturime. Prieš keletą metų Viešosios tvarkos skyrius yra gavęs skundų dėl Senamiesčio gatvėje tada veikusio naktinio baro. Aplinkiniai gyventojai skundėsi triukšmu, bet šiuo metu to nėra“, – teigė T. Martinaitis.

Važiavo 74 kartus

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė teigė, kad šiais metais dėl viešosios tvarkos pažeidimų naktiniuose klubuose ar netoli jų, policija gavo 74 pranešimus.

Dažniausiai policijos pareigūnai lankėsi Molainių gatvėje esančiame naktiniame klube „Naktinis Tbilisis“. Čia pareigūnai sulaukė 35 iškvietimų, į naktinį barą „Shotas“, esantį Respublikos gatvėje vyko 24 kartus ir 15 kartų į „Naktinį klubą 30“, esantį Dariaus ir Girėno gatvėje.

„Žmonės kviečia policiją dėl keliamo triukšmo, muštynių. Taip pat kreipiasi klubų lankytojai dėl pamestų daiktų ir dingusių rūbų – striukių, paltų. Viena iš priežasčių – nesaikingas alkoholio vartojimas, iššaukiantis smurtą, pyktį. Didėjant mūsų tolerancijai, empatijai ir alkoholio vartojimo kultūrai – keisis ir naktinių klubų lankytojų kultūra“, – įsitikinusi O. Jukniūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.