Peiliu sužalojusi sugyventinį girta moteris melavo pareigūnams: „Bijau sėsti į kalėjimą“

Vilniuje peiliu sužalotas vyras. Pavojaus jo gyvybei nėra. Nusikaltimu įtariama vyro sugyventinė iš pradžių pareigūnams pasakojo skirtingas įvykio versijas, kol galiausiai prisipažino vyriškiui dūrusi peiliu. Moteris teigė bijanti sėsti į kalėjimą. Nepaisant to, ji uždaryta į areštinę.

Moteris su peiliu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Moteris su peiliu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2023, 8:59 AM, atnaujinta Aug 18, 2023, 9:00 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, rugpjūčio 18 d. apie 0 val. 30 min. Vilniuje, Ateities g., kambaryje, konflikto metu moteris sužalojo vyrą (gim. 1987 m.), kuris, suteikus medicinos pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

Girta (1,4 prom.) įtariamoji (gimusi 1991 m.) uždaryta į areštinę.

Policijai gavus pranešimą apie sužalojimą ir patruliams atvykus į įvykio vietą svečių namuose, moteris vis pasakojo skirtingas įvykio versijas, painiojosi savo pasakojime. Ji sakė, kad sugyventinį netoliese esančioje vaikų žaidimų aikštelėje peiliu sužalojo nepažįstamas vyras. Tačiau patruliai joje nerado jokių požymių, kad incidentas vyko būtent ten.

Tuomet moteris pasakojo kitą versiją, kol galiausiai praverkusi pažadėjo papasakoti tikrą istoriją. Esą, prisipažinti nenorėjo, nes labai bijo sėsti į kalėjimą.

Pasak moters, ji susipyko su savo sugyventiniu dėl to, kad šis liepė jai išsikraustyti iš nuomojamų patalpų. Moteris sako impulsyviai čiupusi peilį ir juo dūrusi sugyventiniui į ranką. Pasak įtariamosios, vyriškis prieš ją nesmurtavo, jie tik kivirčijosi.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.