Trijų draugų iš Šiaulių sumanymas virto nuosprendžiu: visi keliauja už grotų

1,3 kilogramo marihuanos įvežę šiauliečiai mintyse skaičiavo pelną, tačiau atsidūrė teisiamųjų suole. Kaltės besikračiusiai kontrabandininkų trijulei buvo paskirta nuo 1 iki 5 metų įkalinimo bausmė.

Trijų draugų iš Šiaulių sumanymas virto nuosprendžiu: visi keliauja už grotų.<br>A. Vaitkevičaus asocatyvioji nuotr.
Trijų draugų iš Šiaulių sumanymas virto nuosprendžiu: visi keliauja už grotų.<br>A. Vaitkevičaus asocatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2023, 1:07 PM, atnaujinta Aug 18, 2023, 1:08 PM

Šioje byloje buvo daug neaiškumų, bet bylą išnarpliojusi Šiaulių apygardos teismo teisėja Nijolė Matuzevičienė nusprendė, kad prokurorai surinko pakankamai įrodymų ir visų trijų pirmąsyk prieš teismą stojusių teisiamųjų kaltė įrodyta.

33 metų Dainiui Petkevičiui skirta 5 metų įkalinimo bausmė ir 4 tūkstančių eurų bauda. 39 metų Tolvydas Ramanauskas įkalintas 4, o 62 metų Vytautas Vilius – 1 metams. Tiesa, nuteistųjų trijulė dar gali teikti apeliaciją.

Per ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovavo prokurorė Violeta Bartušienė, nustatyta, kad 2021 m. pradžioje D.Petkevičius sumanė į Lietuvą kontrabanda įvežti marihuanos siuntą. Nusikaltimo sumanytojas pasitelkė du pažįstamus šiauliečius – T.Ramanauską ir V.Vilių.

Tolimųjų reisų vairuotoju dirbančiam V.Viliui buvo patikėta Jungtinėje Karalystėje paimti paketą su daugiau kaip 1,3 kg marihuanos ir atgabenti jį į Lietuvą.

Vilkiku MAN iš užsienio į gimtuosius Šiaulius sugrįžęs V.Vilius narkotinių medžiagų siuntą iš pradžių laikė savo namuose, o po to perdavė T.Ramanauskui.

Pastarasis šiaulietis pasiėmė paketą ir visureigiu „Toyota Highlander“ nusigabeno kvaišalus į apleistą sodybą Šiaulių rajone.

Šiame ūkyje tą pačią dieną T.Ramanauską ir užklupo kriminalistai. Visureigyje buvo surasta kvaišalų siunta. Per kratas šio šiauliečio naudojamame garaže ir gyvenamojoje vietoje rastos 5 kapsulės su psichotropine medžiaga – tetrahidrokanabinoliu bei neteisėtai laikomas šovinys.

Du neteisėtai laikomus šovinius ir padirbtą 100 eurų nominalo banknotą pareigūnai aptiko per kratą kvaišalų kontrabandos organizavimu įtariamo D.Petkevičiaus bute Šiauliuose.

Nors įkalčių buvo surinkta daug, visi teisiamieji kaltės nepripažino. Paskelbtas nuosprendis dar neįsiteisėjo ir nuteistieji gali pateikti apeliaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.