Automobilį apvertęs girtas vairuotojas Vilniaus r. grasino policininkams užsiundyti šunį, o vėliau – sukapoti juos kirviu

Vilniaus policijos areštinėje nakvojo vyras, kuris būdamas girtas apvertė automobilį, iš įvykio vietos paspruko, o vėliau grasino policininkus užsiundyti šunimi, sukapoti juos į gabalus. Kai pareigūnai neišsigando ir vyriškį pabandė sulaikyti, šis fiziškai pasipriešino.

 Antrankiai, apvirtęs automobilis.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Antrankiai, apvirtęs automobilis.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 9:05 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, rugpjūčio 21 d. apie 19 val. 44 min. Vilniaus r., Mickūnų seniūnijoje, Mažeikių k., Pamiškės g., namo kieme, vyras (gim. 1962 m.), kuris galimai pasišalino iš eismo įvykio vietos, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų ir, grasindamas panaudoti fizinį smurtą, pasipriešino Vilniaus apskrities VPK pareigūnams.

Pareigūnai nesužaloti. Įtariamasis (tikrintis blaivumą atsisakė) uždarytas į areštinę.

Aiškėja, kad istorija prasidėjo apie 19 val. 32 min., kai pagalbos telefonu paskambinęs liudininkas pranešė tame pačiame Mažeikių kaime radęs apvirtusį automobilį „Land Rover“. Vyriškis sakė, kad greta automobilio yra sužeistas žmogus, jam smarkiai kraujuoja petys.

Pareigūnams atskubėjus į avarijos vietą, sužeisto vyro čia jau nebuvo. Policijai skambinęs vyriškis pareigūnams sakė, kad sužeistąjį kažkur išsivežė vietos gyventojai. Tačiau nei kur, nei kokiu automobiliu, jis nepastebėjo.

Kadangi avarijos vietoje buvo susirinkusi minia vietos gyventojų, pareigūnai jų pradėjo klausinėti, kas ir kur išvežė sužeistą vyriškį. Iš pradžių vietiniai tylėjo, tačiau vėliau prasitarė, kur sužeistas vyras gyvena. Tad pareigūnai nuskubėjo tiesiai į sužeistojo namus.

Atvykusius policininkus pasitiko žolės pjovimo traktoriuku atvažiavęs vyriškis. Jis buvo aiškiai girtas, jo petys buvo kruvinas. Pagal visus požymius buvo aišku, jog tai tas pats vyras, kurį liudininkas matė avarijos vietoje. Tačiau vyras su pareigūnais bendradarbiauti atsisakė, į alkotesterį pūsti jis nepanoro.

Vyriškis buvo agresyvus, po savo namų kiemą vaikščiojo su didžiuliu šunimi ir nuolat jį grasino užsiundyti ant pareigūnų. Kai šie šunį uždarė į voljerą, vyras jį pabandė vėl išleisti, o to nepavykus padaryti į rankas čiupo kirvį bei mačetę ir pagrasino policininkus sukapoti.

Vyrą pareigūnams pavyko sutramdyti, nors jis ir aktyviai priešinosi.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen