1,2 kg kokaino laikęs kaunietis kalės 11 metų

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo 32 metų Kauno miesto gyventojas pripažintas kaltu neteisėtai laikęs labai didelį kiekį – iš viso beveik 1 300 gramų narkotinių medžiagų. Anksčiau teistam vyrui skirta vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmė.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Aug 23, 2023, 4:07 PM

Tyrimo metu, 2021 m. pabaigoje, pareigūnai atlikę kratas nuteistojo nuomojamame garaže aptiko labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – beveik 1 200 gramų kokaino ir 90 gramų heroino. Narkotinės medžiagos buvo supakuotos dalimis po 200–500 gramų. Nuteistasis bandė įrodyti, kad jis nežino iš kur jo garaže atsirado kibiras su narkotinėmis medžiagomis, tačiau jo kaltę patvirtina byloje surinkti ir teisiamajame posėdyje ištirti įrodymai: liudytojų parodymai, Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro specialisto išvados, objektų apžiūros protokolai, kratos protokolai ir kiti.

Atsižvelgiant į nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį – daugiau nei 10 kartų viršyta minimali labai didelio kokaino kiekio riba ir daugiau nei 9 kartus viršyta minimali labai didelio heroino kiekio riba, ir tai, kad šį nusikaltimą nuteistasis įvykdė būdamas recidyvistu, t.y. neišnykus ankstesniems teistumams, Kauno apygardos teismas jam skyrė didesnę laisvės atėmimo bausmę nei Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalies sankcijoje numatyta minimali riba.

Vyras anksčiau jau buvo teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu bei užsienyje už prekybą vogtais daiktais.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024