Padirbtas dokumentas pakišo koją Lietuvoje gyvenančiam Baltarusijos piliečiui

Netikras vairuotojo pažymėjimas nebuvo kliūtis baltarusiui mūsų šalyje įsidarbinti tolimųjų reisų vairuotoju. Dabar – jau bus: klastotę demaskavo pasieniečiai.

 Pasienyje įkliuvo baltarusis.<br> VSAT nuotr.
 Pasienyje įkliuvo baltarusis.<br> VSAT nuotr.
 Pasienyje įkliuvo baltarusis.<br> VSAT nuotr.
 Pasienyje įkliuvo baltarusis.<br> VSAT nuotr.
 Pasienyje įkliuvo baltarusis.<br> VSAT nuotr.
 Pasienyje įkliuvo baltarusis.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Aug 23, 2023, 10:32 AM

Lavoriškių pasienio kontrolės punkte (PKP) pasieniečiai sulaikė Baltarusijos pilietį, turintį leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, kuris VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, netikrą vairuotojo pažymėjimą.

Penktadienio vidurdienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai Lavoriškių PKP tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiuojančio automobilio „Seat Toledo“, jo vairuotojo ir kartu vykusio keleivio dokumentus.

Vairuotojas pasieniečiams pateikė tvarkingus automobilio dokumentus ir vairuotojo pažymėjimą. Tačiau kartu vykusio keleivio, 34-erių Baltarusijos piliečio, neva Rusijoje išduotas vairuotojo pažymėjimas patyrusiems VSAT pareigūnams sukėlė abejonių. Dėl to įtartinas dokumentas buvo ištirtas nuodugniau.

Šio tyrimo rezultatai leido daryti prielaidą, kad vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė. Pagamintas jis ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus, apsauginis tinklelis, nuotrauka, rekvizitai ir jų užpildymas atlikti rašaliniu spausdintuvu, nėra mikroteksto, imituota UV apsauga.

Tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis užsienietis VSAT pareigūnus tikino dėl vairuotojo pažymėjimo neatitikimų paaiškinti nieko negalįs. Teigė, kad šis dokumentas jam buvęs išduotas Rusijoje, kur jis mokėsi ir dirbo.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Netikrą vairuotojo pažymėjimą pasieniečiams pateikęs Baltarusijos pilietis atsidūrė areštinėje. Sekmadienį jam buvo skirta griežta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas