Sugyventinės tėvą nušovusio Tryškių gyventojo byla baigta ir siunčiama į teismą

Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje Telšių rajono Tryškių miestelio gyventojas P.M. kaltinamas sugyventinės tėvo nužudymu ir neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis.

 Pranas Muškauskas siunčiamas į teismą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Pranas Muškauskas siunčiamas į teismą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Pranas Muškauskas siunčiamas į teismą.<br> Policijos nuotr.
 Pranas Muškauskas siunčiamas į teismą.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Aug 24, 2023, 3:44 PM

Incidentas, per kurį buvo nužudytas žmogus, įvyko šių metų kovą, kai kaltinamasis po telefoninio pokalbio atvyko į sugyventinės, su kuria gyvena pastaruosius dešimt metų, tėvo namus ir iš nelegalaus medžioklinio šautuvo vieną kartą iššovė į kambaryje sėdėjusį šeimininką. Nuo patirtų sužalojimų vyras mirė vietoje.

Kaltinamasis buvo sulaikytas ankstų kitos dienos rytą, jam buvo nustatytas 1,82 promilės girtumas. Jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ir tai, kad šias nusikalstamas veikas įvykdė būdamas recidyvistas, t.y. neišnykus paskutiniams teistumams. Savo kaltę vyras pripažino visiškai, nors ir negalėjo įvardinti tokio savo poelgio motyvų.

Kratų metu kaltinamojo gyvenamojoje vietoje rasta ir paimta įvairių šovinių, švininių šratų, kurie gali būti naudojami kaip šovinių sudedamoji dalis, peilis-durklas, kuris gali būti tvirtinamas prie ginklo, pneumatinis ginklas su optiniu įrenginiu.

Niekur nedirbantis, pagrindinį išsilavinimą turintis 45 metų vyras anksčiau keturis kartus teistas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, tame tarpe ir savo šeimos nariui.

Baudžiamajame kodekse už nužudymą numatytas laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų, už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Sulaikė „Aras“

Kaip jau skelbė lrytas.lt, 45 metų Prano Muškausko sulaikymui buvo pasitelkti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai. 

Namą, kur gali slapstytis ginkluotas įtariamasis policijos pareigūnams nurodė vienas Tryškių gyventojas.

Sulaikant P.Muškauskas nesipriešino, nors galėjo tai daryti. Pas sulaikytąjį buvo rastas ginklas.

Ginkluoto bėglio paieškai vadovavęs Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas tąkart sakė, kad per įvykio vietos apžiūrą bei įtariamojo namuose atliktas kratas buvo rasta daug tyrimui naudingos informacijos ir daiktų.

P.Muškauskas nužudymu buvo įtartas iš karto, vos tik buvo rastas nušauto vyro kūnas. Ginkluoto bėglio paieška buvo pradėta nedelsiant. Į Tryškius buvo iškviesti „Aro“ kovotojai, pasitelkta daugiau policininkų. Naktį įtariamojo ieškojo apie pusšimtis pareigūnų.

Ryte pareigūnų pajėgos dar pagausėjo – ginkluoto įtariamojo ieškojo apie aštuoniasdešimt pareigūnų. Paieškai buvo pasitelkti ir kinologai su tarnybiniais šunimis, tačiau susekti įtariamojo pėdsakus trukdė nepalankus oras. Tryškiai bei šalimai esančios vietovės buvo žvalgomos trimis dronais.

Įtarus, kad P.Muškauskas gali slėptis Tryškiuose, buvo įvestas planas „Sulaikymas“ – pareigūnai uždarė visus įvažiavimus į Tryškius ir tikrino įvažiuojančius bei išvažiuojančius žmones. Policininkai patruliavo ir Tryškių miestelyje, saugojo čia esančią mokyklą. Kad įtariamasis gali slėptis jų name, apie 10 valandą pareigūnams pranešė vieno Tryškių namo gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.