Sulaikyta organizuota sukčių grupuotė: 4 įtariamieji – suimti

Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorai kartu su Marijampolės apskrities VPK pareigūnais šią savaitę bendros operacijos metu sulaikė 10-ies žmonių grupę, įtariamą visoje Lietuvoje sistemingai vykdžius sukčiavimus.

Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras A.Žukauskas (dešinėje) ir Marijampolės policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas L.Čyvas.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras A.Žukauskas (dešinėje) ir Marijampolės policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas L.Čyvas.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 12:04 PM, atnaujinta Sep 15, 2023, 4:29 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, tyrimo duomenimis, Marijampolės ir Vilkaviškio gyventojai, viešojoje erdvėje skelbėsi apie bendrovių „Euro sprendimai“, „Sėkmingas prekybininkas“, „Autentika“ tariamai atliekamus statybos ir remonto darbus, nestandartinių baldų ir durų gamybą bei pristatymą, kietojo kuro pardavimus.

Turimais duomenimis, paslaugomis ar prekėmis susidomėjusių klientų atžvilgiu buvo naudojama apgaulė – sudaromas įvaizdis apie sėkmingai veikiančias bendroves, informuojama apie tariamai teikiamas paslaugas arba vykdomą prekybą, žinant, kad darbai nebus atlikti, prekės pirkėjams nebus pristatytos.

Įtariamieji taip pat galimai sukčiavo pirkdami automobilius išsimokėtinai, prisidengdami minėtų įmonių vardais. Pareigūnų surinktais duomenimis, internetinėse automobilių skelbimų svetainėse būdavo ieškoma tinkamų automobilių, pardavėjams siunčiami pasiūlymai parduoti juos išsimokėtinai. Įtariamieji prisistatydavo sėkmingai veikiančių bendrovių darbuotojais, nurodydami, kad jų veiklai skubiai reikalingi automobiliai, bet dėl vėluojančių klientų apmokėjimų jie negali iš karto sumokėti visos sumos ir prašoma transporto priemones parduoti išsimokėtinai. Taip įgyti svetimi automobiliai, dažniausiai tą pačią dieną, už ženkliai mažesnę kainą būdavo parduodami tretiesiems asmenims.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroro prašymu, teismas 4 įtariamiesiems skyrė suėmimą 2–3 mėnesių laikotarpiui, likusiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Vienuoliktas įtariamasis sulaikymo išvengė, nes gydosi stacionare.

Pas visus buvo atliktos kratos. Buvo rastas 31-as automobilis: 24 priklauso nukentėjusiems asmenims, 7 – įtariamiesiems.

Pareigūnai rado apie 70 tūkst. eurų grynųjų, todėl neabejoja, jog bus iš ko atlyginti turtinę žalą nukentėjusiesiems.

Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Arūnas Žukauskas teigė, jog tikslus nukentėjusiųjų skaičius kol kas nėra žinomas: „Jų yra šimtai visoje Lietuvoje. Kai kurie, galimas daiktas, dar nesuprato, jog buvo apgauti realios veiklos nevykdančių įmonių, todėl dabar raginame kreiptis į savo rajonų policijos komisariatus“.

Sukčiavimu įtariamoje grupėje buvo 8 vyrai ir 3 moterys nuo 21 iki 52 metų.

Aštuoni iš įtariamųjų buvo teisti nuo vieno iki kelių kartų.

Apgavikų grupės vadeiva pareigūnai įvardija 45 m. vilkaviškietį, gyvenantį Marijampolėje.

Jis teisiamųjų suole sėdėjo 11 kartų ir, 2021 m. išėjęs į laisvę, pateko į pareigūnų akiratį.

Marijampolės vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinių nusikaltimų skyriaus viršininkas Laurynas Čyvas teigė, jog įtariamieji jautėsi esantys sėkmingi verslininkai – važinėjo prabangiais automobiliais, nuomojosi namus.

Būsimas aukas jie įtaigiai sugebėdavo suvilioti ne tik neva palankiomis kainomis, bet ir solidžia išvaizda bei apranga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.