Iš Užimtumo tarnybos 152 tūkst. eurų bandę išmelžti įmonės direktorius ir administracijos vadovas stos prieš teismą

Įmonės direktorius ir administracijos vadovas kaltinami kreditiniu sukčiavimu ir dokumentų klastojimu. Įtariama, kad jie apgaule galėjo įgyti beveik 152 tūkst. eurų darbo užmokesčio subsidiją iš Užimtumo tarnybos.

 Eurai.<br>FNTT nuotr.
 Eurai.<br>FNTT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba

Sep 28, 2023, 10:39 AM

Tyrimo duomenimis, įmonės direktorius kartu su tos pačios įmonės administracijos vadovu, siekdami gauti Užimtumo tarnybos subsidiją, galėjo susitarti ir tyčia suklastoti dokumentus apie tariamai įmonėje paskelbtas prastovas. Šie, įtariama, suklastoti dokumentai buvo pateikti Užimtumo tarnybos specialistams, kurie priėmė sprendimą išmokėti beveik 152 tūkst. eurų darbo užmokesčio subsidiją už 2020 metų gegužės – lapkričio mėnesius, nors įmonėje prastovos paskelbtos nebuvo, o valstybės biudžetas patyrė didelę žalą.

Be to, bendrovės direktorius taip pat įtariamas apgaulingai tvarkęs įmonės finansinę apskaitą ir pasisavinęs bendrovės lėšas. Įtariama, kad jis savo parašu patvirtino 99 kasos išlaidų orderius apie tariamai 85 darbuotojams grynaisiais pinigais išmokėtą darbo užmokestį, kurio bendra suma siekė daugiau nei 46 tūkst. eurų.

Nieko nežinodama apie galimai vykdomą nusikalstamą veiką, buhalterė šiuos dokumentus pasirašė ir įtraukė į įmonės finansinę apskaitą. Pareigūnai įtaria, kad darbo užmokestis darbuotojams nebuvo išmokėtas, o pinigus iš įmonės kasos direktorius galėjo pasisavinti.

Atlikus ikiteisminį tyrimą bendrovės direktorius sulaukė kaltinimų dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo, didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, kreditinio sukčiavimo ir dokumentų klastojimo, kai dėl to galėjo būti padaryta didelė žala. Kaltinimų dėl kreditinio sukčiavimo ir dokumentų klastojimo sulaukė ir bendrovės administracijos vadovas.

Ikiteisminį tyrimą organizavęs Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir bylą perdavė teismui.

Už kreditinį sukčiavimą, kai apgaule gaunama tikslinė parama ar subsidija, griežčiausia galima bausmė yra laisvės atėmimas iki šešerių metų. Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą griežčiausia gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki šešerių metų. Tokia pati bausmė numatyta ir už dokumentų suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu. Už apgaulingai tvarkytą įmonės finansinę apskaitą galima griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.