Į teismą siunčiama byla, kur kovų Ukrainoje dalyvis baltarusis kaltinamas tautiečio nužudymu Vilniuje

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nužudymu pareikšti 23 metų Baltarusijos piliečiui.

 Teisingumo deivė Temidė, peilis.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Teisingumo deivė Temidė, peilis.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 4:01 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, iškvietimo į Justiniškėse, Taikos g. esantį butą greitosios medicinos pagalbos medikai sulaukė 2022 m. gruodžio 18-osios naktį. Bute medikai rado jauno vyro (gim. 2000 m.) kūną su durtine žaizda krūtinės srityje. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vyrą peiliu nudūrė jo draugas, Baltarusijos pilietis. Tyrimo metu įvertinus gautus duomenis, specialistų išvadas, buvo atmesta kelta versija, kad jaunas vyras galėjo nusižudyti pats.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažįsta.

Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Ir nužudytasis, ir kaltinamasis yra bendraamžiai, abu Baltarusijos piliečiai. Abu jauni vyrai į Vilnių atvyko po kovų Ukrainoje, kur kovo prieš rusų okupantus ukrainiečių pusėje.

Tuo metu, kai vienas baltarusis mirė, bute buvo ir daugiau žmonių. 

Kaltinamasis nuo pat pradžių savo kaltę neigė, jis tvirtino, kad draugas nusižudė. Esą pamatęs kas nutiko, šoko nukentėjusiam padėti, iš žaizdos ištraukė peilį ir dėl to vėliau ant jo buvo rasti jo pirštų antspaudai.

Savo kaltę kaltinamasis neigė viso tyrimo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.